Україна розпочинає процес виведення ЧФ РФ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.04.2008 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4966

Україна передала Росії Меморандум щодо етапів і порядку виведення до 28 травня 2017 року військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації з місць його тимчасової дислокації на території України.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

За його словами, Меморандум передав міністр закордонних справ України Володимир Огризко своєму російському колезі Сергію Лаврову під час свого візиту до Москви 15 квітня.

За словами Кирилича, Меморандум має бути вивчений та проаналізований російською стороною і в разі згоди сторони підпишуть його.

Меморандум передбачає, що з 1 червня 2008 року мають розпочатися консультації щодо порядку та етапів виведення військових формувань ЧФ РФ з території України.

Як повідомлялося раніше, російські керівники досі не сприймають за реальність те, що у 2017 році їхнім військовим доведеться покинути українську землю.

Про це також свідчить і поведінка російських військових на українській території, зокрема, самовільне захоплення гідрографічних об'єктів та ігнорування рішень українських судів щодо необхідності передачі цих об'єктів законному власнику.

Низка російських політиків взагалі публічно заявляє, що ні про яке виведення російських військових із української території взагалі не може йтися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.