Терпець луснув. БЮТ вимагає від гаранта правди про те, хто керує країною

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.04.2008 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4967

Фракція БЮТ довго і мужньо мовчить, незважаючи на нападки з боку Секретаріату Президента та керівництва Ради національної безпеки та оборони.

Про це з парламентської трибуни заявив заступник голови фракції БЮТ Микола Томенко.

«Але після того, як в останній місяць Президент за межами України паплюжить український уряд – це зневага не до Тимошенко, не до БЮТ - а до Україна та її народу», - сказав Томенко.

«Якщо сьогодні своїм урядом він (Президент) вважає Секретаріат Президента або РНБО, до якого кожного дня переходять міністри опозиційного уряду Януковича, то він повинен відверто сказати: що він не довіряє Тимошенко та її Уряду. Нехай відправляє його у відставку і працює з новим, опозиційним урядом Януковича», - заявив Микола Томенко.

Фракція БЮТ вимагає від Президента України Віктора Ющенка припинити цькування уряду і руйнування коаліції демократичних сил, йдеться у заяві БЮТ, текст якої був сьогодні оприлюднений лідером фракції Іваном Кириленком.

В заяві зазначається, що глава держави і його оточення на догоду політичним інтересам тотально руйнують всі починання демократичної коаліції та уряду.

Зокрема, заблоковані всі антикорупційні програми Кабінету Міністрів в галузі ринку землі, що сприяє збереженню корупційних схем, які руйнують Україну.

«Свідомо роздувається паніка навколо інфляції в країні», - йдеться також у заяві.

Крім того, Іван Кириленко зазначив, що блокується і руйнується процес цивілізованої приватизації, під загрозою опиняється виконання державного бюджету і соціальної політики уряду.

«Оточення Президента намагається взяти під своє крило тіньові схемі в газовій сфері за рахунок національних інтересів», - наголошується в заяві.

Крім того, фракція БЮТ вважає, що РНБО сьогодні перетворена на центр протистояння уряду.

«Оточення Президента фактично захищає корумповане керівництво Фонду державного майна та Київської мерії», - йдеться в заяві.

На думку БЮТ, такими діями свідомо вноситься розбрат в демократичну коаліцію, вони ганьблять Україну.

«Фракція БЮТ вимагає від Президента України як глави держави не втратити черговий шанс для демократичного розвитку української держави, припинити руйнування і знищення демократичної коаліції», - наголошується в заяві.

БЮТ також вимагає від Президента негайно скасувати всі Укази та нормативні акти, які блокують роботу уряду.

«Ми наполягаємо повернути діяльність Ради національної безпеки та оборони в державницьку суть і очистити цю структуру від випадкових людей», - сказав Кириленко.

У БЮТ також зазначають, що певні ініціативи, які розробляються у Секретаріаті Президента – зокрема щодо прямого президентського правління й термінового референдуму з Конституції, – отримають адекватну відповідь.

При цьому фракція БЮТ наголошує, що заява жодним чином не стосується фракції “Наша Україна – Народна самооборона” у парламенті.

У БЮТ також підкреслюють, що єдиним виходом із ситуації, що склалася, є внесення змін до Конституції. Нижче ми подаємо тенкст звернення БЮТ повністю.

ВИМАГАЄМО ВІД ПРЕЗИДЕНТА ЮЩЕНКА В.А. ПРИПИНИТИ АНТИУКРАЇНСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ!

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України заради збереження демократичної коаліції та консолідації демократичних сил у парламенті й суспільстві довгий час не зважала на агресивні і немотивовані випади глави держави та його секретаріату стосовно коаліційного Уряду, персонально Прем’єр-міністра та демократичної коаліції.

Однак протистояння сьогодні між Президентом, його секретаріатом з одного боку та Урядом демократичної коаліції з іншого зайшло настільки далеко, що мовчати більше не можна.

Тому Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України уповноважена заявити:

1. Президент України Віктор Ющенко, заради збереження примарних шансів на перемогу на наступних виборах глави держави взявся до тотальної руйнації всіх починань та ініціатив демократичного Уряду.

2. Президентом України заблоковано всі антикорупційні програми демократичного Уряду (зокрема, в галузі торгівлі землею); фактично глава держави перетворився на гаранта збереження корупційних схем. Зусиллями секретаріату заблоковано також і виконання конкретних пунктів коаліційної угоди (зокрема – щодо професійної армії, боротьби з корупцію та пільгами і т.д.).

3. Президент та його секретаріат свідомо і цілеспрямовано роздувають істерію та паніку навколо інфляції в країні, ніби не розуміючи (а може навпаки – прекрасно розуміючи), що тільки одна заява глави держави про інфляцію уже збільшує зростання цін на кілька відсотків.

4. Президент України блокує і гальмує процес цивілізованої приватизації, руйнуючи цим Державний бюджет України і зриваючи соціальну політику Уряду.

5. Президент України та його секретаріат намагаються взяти під свою опіку тіньові схеми в газовій сфері і забезпечити „треті інтереси” в цій сфері за рахунок національних інтересів України.

6. Як і в 2005 році, Президент України перетворив Раду національної безпеки та оборони в центр протистояння Уряду. Сама Рада національної безпеки формується за рахунок людей, які сповідують сепаратистські ідеї, виступають чи виступали за розділ України, вкидають до суспільства провокаційні ідеї на кшталт надання російській мові статусу державної, виступають проти європейської інтеграції України.

7. Президент України та його секретаріат взяли під свій захист корумповане керівництво Фонду державного майна та Київської мерії.

8. Президент України консолідував навколо себе вчорашніх лідерів кланів та фінансово-олігархічних груп, які під виглядом благодійної діяльності намагаються повернутися до влади.

9. Президент України та його секретаріат свідомо вносять розбрат всередину демократичної коаліції і, вносячи до порядку денного роботи парламенту заздалегідь безглузді питання, намагаються заблокувати роботу парламенту.

10. Президент України В.А. Ющенко систематично ганьбить Українську державу, виступаючи з заявами, що принижують честь та гідність України у світі.

В ситуації, що склалася, Фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагає від Президента України припинити АНТИУКРАЇНСЬКУ діяльність і не руйнувати чергового шансу для демократичного розвитку Української держави. Ми вимагаємо припинити цинічне руйнування і знищення демократичної коаліції, яке проводиться сьогодні на догоду перемозі Ющенка В.А. на наступних президентських виборах. Ми вимагаємо від Президента негайно скасувати всі укази та нормативні акти, які блокують роботу демократичного Уряду і дати цьому уряду нарешті працювати. Ми вимагаємо повернути діяльності Ради національної безпеки та оборони її українську суть і очистити цю структуру від випадкових людей.

Сьогодні, в ситуації світової економічної кризи та відродження агресивних антиукраїнських тенденцій за кордоном, Україна стоїть перед великими викликами, на які вона повинна адекватно відповідати. Нам прикро, що у цій непростій ситуації діяльність Президента України становить одну з основних загроз незалежності України, її суверенітету.

Попереджаємо також, що будь-які авантюри, які сьогодні плетуться в секретаріаті президента на кшталт прямого президентського правління та „термінового референдуму” по Конституції дістануть адекватну відповідь.

Сказане нами на адресу Президента України жодною мірою не стосується наших колег та соратників по демократичній коаліції з блоку „Наша Україна - Народна самооборона”. Ми зробимо все від нас залежне, щоб зберегти демократичну коаліцію і нікому не дамо зруйнувати шансу для цивілізованого демократичного розвитку України.

Ми вважаємо, що в даній ситуації є лише один цивілізований і законний вихід – ухвалення змін до Конституції у Верховній Раді України, яка покінчить з безвладдям, безладом та поверне країну на шлях нормального демократичного розвитку в інтересах всіх її громадян.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко

16 квітня 2008 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.