НУНС закликає колег бютівців стримувати емоції

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.04.2008 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4968

В'ячеслав Кириленко закликав Тимошенко не звертати уваги на усіляких канцеляристів та робити спільну справу.

«Те, що прем’єра дратують заяви будь-кого , а особливо - глави секретаріату Президента - не повинно стати приводом для розвалу коаліції».

Про це під час свого брифінгу у парламенті заявив лідер фракції НУ–НС В’ячеслав Кириленко.

Він нагадав, що «уряд створений в тому числі і голосами депутатів фракції «Наша Україна – Народна Самооборона».

«Ми вірні своєму коаліційному обов’язку і зробимо все, щоб коаліція була єдина. Ми не будемо вдаватися до жодних істерик, а вирішувати усі питання спокійно, - заявив Кириленко, - І закликаємо прем’єра не трансформувати свої претензії в проблеми коаліції, тим більше - ставити під загрозу її життєздатність».

Лідер фракції також наголосив, що фракція «Наша Україна – Народна Самооборона» застерігає від випадів на адресу Президента України.

«Ми не є прихильниками «обміну люб’язностями» всередині коаліції. Ми прихильники цілеспрямованої, визначеної регламентом коаліції роботи», - зауважив Кириленко.

Він поінформував, що усі різночитання всередині коаліції «ми сьогодні офіційно закличемо розв’язати на раді коаліції».

Серед різночитань Кириленко назвав, зокрема, «питання правомірності постанови про земельні аукціони, тому що на це питання є щонайменше дві точки зору, кожна з яких має право на існування; друге питання – мета і способи приватизації в державі; третє - як урядові угамувати зростання споживчого індексу цін». Кириленко зауважив, що «усе це - робочі моменти коаліції», довкола яких фракція «Наша Україна - Народна Самооборона» не збирається влаштовувати ніяких публічних шоу.

«Урядовці – представники нашої фракції здатні до спокійної, непублічної, щоденної роботи, - підкреслив лідер фракції, - Вони не вдаються до публічних заяв чи протистоянь, вони працюють і мовчки терплять усі закиди - і зсередини, і ззовні, і готові щодня звітуватися про пороблену роботу. З відкритим серцем вони дивляться в очі своїм партнерам».

«Усі питання коаліційної угоди ми, безумовно, ухвалимо. Якщо мова іде про черговість та ступінь важливості коаліційних законопроектів – це є підставою для внутрішньокоаліційної дискусії, а не для публічних політичних демаршів. Це наша позиція», - заявив В’ячеслав Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.