У Харкові горить найбільший ринок. У палійстві підозрюють Допу і Гепу

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.04.2008 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4971

О 15.57 сталася пожежа на найбільшому ринку м. Харкова "Барабашово". Наразі пожежу локалізовано.

Як повідомив помічник начальника обласного управління МНС Ігор Лупандін, пожежу, локализували о 18.02.

Із вогнем боролися 70 пожежних та 10 машин. Небезпечну територію,одразу очепили правоохоронці. Було евакуйовано півтори сотні осіб. За даними МНС жертв немає.

На місці надзвичайної події вже розпочала роботу слідчо-оперативна група, яка з'ясовує причини пожежі та встановлює матеріальні збитки. Ігорь Лупандін зазначив, що відпрацьовуються усі версії – від необережного поводження із вогрнем до умисного підпалу.

За данними МНС, вщент вигорів павільйон іграшок, постраждали прилеглі магазини та торгівельні точки.

Між тим, концерн «АВЕК» вважає пожежу на ринку «Барабашово» в Харкові спланованим терористичним актом.

Про це йдеться у заяві прес-служби концерну.

У документі наголошується, що, за припущенням дирекції ринку, «це спланований теракт, про вірогідність якого кілька днів тому говорило керівництво концерну АВЕК у зверненні до керівників правоохоронних структур міста».

Відповідно до даних прес-центру, вогнем охоплена значна частина ринку. Пожежі присвоєна найвища категорія складності. На місці працюють пожежники і співробітники служб безпеки торгового центру.

Як зазначають представники адміністрації торгового центру, кілька днів тому керівники правоохоронних структур міста були оповіщені про можливість теракту на території ТЦ «Барабашово» і про його можливих замовників. Близько двох тижнів тому співробітники служби безпеки ринку запобігли спробі невідомих зловмисників висадити газовий балон біля одного з об'єктів на території торгового центру. Кілька днів тому також пройшов мітинг протесту підприємців ТЦ «Барабашово» проти дій міра Харкова Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса, спрямованих на дестабілізацію роботи підприємства.

За інформацією керівництва концерну «АВЕК», однією із структур якого є ТЦ «Барабашово», сьогоднішній теракт не випадковий, оскільки саме зараз вирішується питання про проведення дострокових виборів мера і міськради в Харкові. «Харківська влада в особі Добкіна і Кернесак таким чином хоче помститися нардепу Фельдману - ініціатору створення тимчасової слідчої комісії з розслідування зловживань міських властей Харкова і основному політичному опоненту Добкіна і Кернеса», – йдеться у заяві концерну.

“ТЦ біля метро “Академіка Барабашова” - один з найбільших торгових центрів Східної Європи. На території ТЦ працює понад 60 тис. підприємців. Щодня об'єкт відвідує понад 200 тис. харків'ян і гостей міста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.