Космоса перевіряли таємно. Від виборців

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.04.2008 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4973

БЮТ вимагає зупинити експерименти над київським бюджетом та розсекретити матеріали перевірки комісії, створеної Президентом Віктором Ющенком, з розслідування діяльності голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького.

На цьому під час свого виступу у парламенті наголосив Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності київської влади Микола Томенко.

За його словами, на сьогодні виникла загроза виконання основних програм міського бюджету, оскільки до районних адміністрацій м. Києва надійшла вказівка від команди Леоніда Черновецького невідкладно виплатити премії працівникам освіти, культури, фізичної культури та спорту.

„Як інформують слідчу комісію представники районних рад та адміністрацій міста Києва, така вказівка є не просто незаконною. Її неможливо виконати, оскільки цих коштів реально не існує у районах, адже преміювання працівників передбачено протягом цілого року і залежить від виконання міського бюджету. Так, наприклад, преміювання працівників освіти зазвичай здійснюється восени, до Дня вчителя тощо”, - зазначив Микола Томенко.

Голова парламентської слідчої комісії закликав представників нинішньої київської влади під час виборчої кампанії не руйнувати бюджет Києва і соціальний спокій в столиці, а також не змушувати керівників райдержадміністрацій збирати з підприємців „хабарі” на виконання незаконних вказівок міської влади. Він зауважив, що, за підрахунками експертів, для того, щоб виконати ці вказівки, у кожному районі столиці треба десь „віднайти” близько 10 мільйонів гривень.

„Було би логічно, щоб сьогоднішні кандидати у депутати від Блоку Черновецького не мучили експериментами київський бюджет, який, до речі, на 80% формується з податків фізичних та юридичних осіб, і пішли на час виборчої кампанії у відпустку”, - запропонував Микола Томенко.

Він також висловив здивування тим, що досі не оприлюднені матеріали створеної Президентом комісії з розслідування діяльності голови КМДА Леоніда Черновецького, бо вже журналісти подейкують, що Секретаріат Президента спеціально їх засекретив, оскільки в них йдеться про унікальний, успішний досвід Черновецького, який можуть „перехопити” мери столиць недружніх нам країн.

Микола Томенко наголосив, що для того, щоб не кілька відсотків обездолених киян, а увесь Київ обрав собі гідного мера, треба розглянути у Верховній Раді питання про запровадження двох турів голосування за міського голову. Фракція БЮТ наполягатиме на тому, щоб найближчим часом таке питання було розглянуто”, - зазначив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.