Адміністративне покарання чиновників за корупцію - це смішно

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.04.2008 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4979

Діюче законодавство із боротьби з корупцією безнадійно застаріло і потребує негайних змін. Проте, оППозиція бавиться, законодавча діяльність заблокована.

"Нам потрібно терміново ухвалювати закони по боротьбу з корупцією, бо чинного закону вже не вистачає, щоб ефективно вести цю боротьбу", - сказав народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Володимир Ар'єв.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко своїм указом створив міжвідомчу робочу групу з питань протидії корупції, основним завданням якої буде підготовка пропозицій щодо вдосконалення взаємодії органів прокуратури, СБУ, МВС, ДПА та інших державних установ.

"Наприклад, у законопроектах, запропонованих Геннадієм Москалем, чітко прописане "підпорядкування" корупційних дій розслідуванням Антикорупційного бюро. Ідеться також про зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, які передбачають точне визначення корупційних дій та більш сувору відповідальність за них. Прийняття цих законопроектів вдосконалить застосування спеціальних засобів боротьби із корупцією", - сказав депутат.

"Якщо законодавство буде змінено, ми одразу побачимо, як діє ця система. Однак поки що ці законопроекти застопорилися на рівні Комітету з питань боротьби із корупцією та організованою злочинністю, бо члени Комітету мають різне бачення того, як треба боротися із корупцією. Дехто хоче тільки робити вигляд, що йде боротьба із корупцією, хтось має конкретні зауваження, а в результаті ми не можемо дійти до спільного знаменника у питанні, як треба структурувати боротьбу з корупцією", - сказав Володимир Ар'єв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.