Улюблене дітище Ахметова та Януковича почало наступ на українську мову. Починають зі своїх

Автор/джерело -  © ОБКОМ



Дата публiкацiї - 23.04.2008 00:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4998

У травні ПР робитиме зачистки у своїх лавах На останньому з’їзді лідер Партії регіонів Віктор Янукович попередив: вже у травні цього року почнеться робота з очищення партійних лав.

У Миколаєві вже є кандидат для партійного автодафе – ректор Національного університету кораблебудування ім. адм. Макарова Георгій Романовський, який може постраждати "за створення україномовного середовища".

Як розповів лідер місцевих регіоналів, народний депутат Микола Круглов, ректор Романовський врозріз з лінією партії, яка домагається надання російській мові статусу другої офіційної в російськомовних регіонах, після наради у Міністерстві освіти видав наказ по університету, який суперечить програмним принципам Партії регіонів.

У цьому наказі сказано:

"З метою створення україномовного середовища всім науково-педагогічним працівникам, учбово-допоміжному складу, працівникам деканатів, бібліотеки, бухгалтерії, відділу кадрів, канцелярії в робочих приміщеннях спілкуватися виключно українською мовою".

"Ніяких правових підстав для появи такого наказу немає і бути не може", - вважає Микола Круглов.

Тому у ректора і депутата міськради від ПР Романовського є, за словами Круглова, два шляхи: або він скасовує свій наказ, або партія "скасовує" його.

Як пояснив глава обласної організації Партії регіонів, подібні питання вирішуватимуться на рівні політради, за клопотанням регіональної організації.

Тобто, регіональна організація повинна звернутися до центрального партійного органу, в даному випадку, судячи з усього, - до створеної контрольно-ревізійної комісії.

Після цього ситуація вивчатиметься на місці, а потім вже ухвалюватиметься відповідне рішення.

Як повідомлялося, в новій програмі Партії регіонів будуть посилені положення, які стосуються НАТО і статусу російської мови.

За матеріалами “Обком”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.