Газ для Фірташів-Коломойських постачатиме Росія. Окремо і за $300?

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.04.2008 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4999

НАК “Нафтогаз” і ВАТ “Газпром” домовилися, що на українські підприємства, які контроює Фірташ разом із Коломойським газ буде постачати газпромівська фірма.

НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» (Росія) домовилися, що з травня цього року природний газ для промислових підприємств ВАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ВАТ «Кримський содовий завод» (м. Красноперекопськ, АР Крим) і ЗАТ «Кримський Титан» (м. Армянськ, АР Крим), які контролює український бізнесмен Дмитро Фірташ, поставлятиме компанія «Газпром збут Україна».

Частки Фірташа в цих компаніях передано Ostchem Germany GmbH, яка входить в OstChem Holding AG, який також контролюється Д.ФІРТАШЕМ. 90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF, власником якої є Фірташ.

Про це повідомв в прес-центр НАК «Нафтогаз України».

Ці домовленості було досягнуто на переговорах в Москві 22 квітня між керівництвом обох компаній.

Крім того, сторони домовилися, що газ, спожитий підприємствами Фірташа в березні-квітні, буде сплачено за договором з ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України».

Учора у Москві делегація НАК «Нафтогаз України» на чолі з головою правління Олегом Дубиною проводить переговори з керівництвом ВАТ «Газпром» щодо визначення схеми довготривалого партнерства між Компаніями у газовій сфері. До складу делегації входить перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко та заступник голови правління Володимир Тріколіч.

НАК «Нафтогаз України» висловив у своїй заяві занепокоєння спробами безпрецедентного тиску з боку зацікавлених бізнес-груп, що мають на меті ускладнити та загальмувати проведення переговорів у Москві. Зокрема, вранці 22 квітня під стінами НАК «Нафтогаз України» було розпочато акцію з метою дискредитації Компанії та її керівництва. За словами пікетуючих, вони відстоюють інтереси дніпропетровської групи Приват та бізнесмена Дмитра Фірташа.

НАК «Нафтогаз України» в черговий раз наголошує на тому, що для припинення «політичних шоу» та забезпечення стабільного та надійного постачання газу промислові підприємства мають укласти договори про постачання газу з постачальником природного газу - ДК «Газ України», говориться у заяві НАКу.

Станом на сьогодні, НАК “Нафтогаз України” через дочірню компанію “Газ України” уклала договори на постачання природного газу з 138 найбільшими промисловими споживачами.

Серед найбільших підприємств промисловості, що протягом останніх десяти днів уклали договори з ДК «Газ України» на постачання їм природного газу з ресурсів НАК «Нафтогаз України» (або завершують їх укладання) – ВАТ «Запоріжтрансформатор», Одеський припортовий завод, ВАТ «Мотор Січ», Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, ЗАТ «Донецьксталь – металургійний завод», ВАТ «Стиролбіотех», група підприємств «Індустріального союзу Донбасу», низка хлібозаводів та хлібокомбінатів ВАТ «Київхліб», а також інші промислові споживачі.

Згідно з розрахунковим балансом надходження та розподілу природного газу, НАК «Нафтогаз України» підтвердила планові ресурси природного газу для потреб промислових споживачів на квітень через ДК «Газ України». Відповідно до умов укладених договорів, ДК «Газ України» провела через Об’єднане диспетчерське управління ДК «Укртрансгаз» промисловим підпри-ємствам сплачені ними обсяги природного газу на квітень п.р.

ДК «Газ України» також наголошує, що на виконання доручення НАК «Нафтогаз України», з метою недопущення бездоговірного та безоплатного споживання природного газу, підприємствам з газопостачання та газифікації надано доручення привести газоспоживання промисловими споживачами до рівня підтверджених через ОДУ ДК «Укртрансгаз» ресурсів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.