Правоохоронці не виключають: вибух у столичному парку був терактом

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.04.2008 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5000

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що вибух у київському парку Шевченка 21 квітня був терактом.

«Основна версія - це хуліганство або терористичний акт з боку екстремістських угруповань, які, можливо, таким чином, святкували день народження Гітлера», - заявив Луценко.

Міністр зазначив, що активізація такого роду угруповань в Україні стає «все більш відчутною». «Це велика проблема, і в даному разі, звичайно, МВС робитиме все від нас залежне, щоб зловити і покарати зловмисників», - наголосив Луценко.

При цьому він додав, що для такої роботи необхідна активізація діяльності прокуратури, яка займається проблемою расової і національної ворожості.

«Зараз ця стаття практично не працює, і це є створенням певного клімату, який дає можливість активізуватися екстремістським і профашистським організаціям», - зазначив глава МВС.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня о 19.30 в парку Шевченка в Києві спрацював невідомий вибуховий пристрій. Потужність вибуху становила до 100 г в тротиловому еквіваленті.

В результаті вибуху були поранені дві студентки Університету ім. Тараса Шевченка, які в той момент йшли неподалік.

За фактом вибуху столична міліція порушила кримінальну справу.

Від “Аратти”: на наш жаль, правоохоронці навіть і не розглядають версію терористичного акту, вчиненого екстремістськими російськими організаціями. Зокрема, усі пам'ятають акт вандалізму на Говерлі, який вчинили російські євроазійці.

Тим більше, що ні для кого, окрім українських спецслужб, не є таємницею, що так звані патріоти-радикали у Росії - під жостким патронатом влади, зокрема ФСБ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.