У Донецьку упіймали міліцая, який прикривав маніяка-педофіла

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.04.2008 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5010

У Донецьку до кримінальної відповідальності притягується капітан міліції, що приховав злочини, скоєні маніяком-педофілом. А маніяк - ще на свободі.

Як повідомили в Пролетарській районній прокуратурі Донецька, капітан міліції, що був працівником Пролетарського райвідділу міліції, втаїв два злочини маніяка в своєму районі. У обох випадках капітан необгрунтовано виніс постанови про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом злочинів педофіла.

Перший випадок мав місце в липні 2007 року, другий - у вересні. Обидві дівчинки - семи і дев’яти років – зникли на добу, а потім повернулися додому із слідами ін’єкцій і статевого насильства. Діти розповідали, що їх забирав на машині дорослий чоловік. Батьки потерпілих вимагали від міліції розслідування, проте капітан в документах записував, що претензій у батьків немає, - повідомляє прокуратура.

Слідством було встановлено, що за маніяком числиться більш ніж десять зґвалтувань, скоєних в містах Мар’їнці, Шахтарську, Дзержинську, а також в Кіровському і Пролетарських районах Донецька. Злочинець пересувався на іномарці темного кольору, обманом заманював в машину школярок, яких не супроводжували дорослі, вводив дітям снодійне і відвозив в безлюдні місця. Діти приходили до тями на значній відстані від дому.

Коли взимку 2008 року міліція розповсюдила через ЗМІ фоторобот з прикметами серійного насильника, він зачаївся і наразі його ще не спіймано.

За інформацією працівників районної прокуратури, капітан міліції притягується до відповідальності за трьома статтями Кримінального кодексу – за зловживання владою, за недбальство, за підробку документів (ст. 364 (ч.3); ст. 366 (ч.1) і ст. 367 КК України).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.