Тимошенко таки звільнила Семенюк

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.04.2008 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5011

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні вранці представила колективу Фонду державного майна України нового керівника Фонду Андрія Портнова.

Про це вона заявила сьогодні журналістам на прес-конференції.

Тимошенко зазначила, що Портнов на сьогоднішній день виконує обов'язки голови ФДМУ.

Тимошенко наголосила, що представляла колективу Портнова відповідно до закону.

“Я сьогодні вранці разом з Портновим приїхала до Фонду держмайна, де була посилена президентська охорона, де Президент виголошував щопівгодини укази по гучномовцю про те, що потрібно охороняти ФДМ ретельніше від прем'єр-міністра. І насправді була проведена нарада, ми дали доручення всім керівникам департаментів, всім заступникам, і ФДМ почав нормально працювати”, - повідомила Тимошенко, уточнивши, що по гучномовцю звучав запис не Президента, а укази цитували співробітники Секретаріату. Ці гучномовці були встановлені в залі Фонду, де проходила нарада.

Вона відзначила, що на нараді була присутня і Валентина Семнюк-Самсоненко. Тимошенко повідомила, що колишньому керівництву Фонду було передано всі документи, що підтверджують, що Семенюк-Самсоненко на сьогоднішній день усунуто від керівництва Фондом до завершення службового розслідування її діяльності.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому на представлення не було запрошено пресу, Тимошенко заявила: “Так просто ми не думали, що там будуть якісь проблемні дії”.

Тимошенко висловила надію, що з боку Президента не буде дій, що йдуть врозріз з рішенням уряду щодо Фонду держмайна. “Чесно кажучи, я не думаю, що Президент захищатиме корупцію. Я впевнена, що Президент все ж таки боротиметься з корупцією, і тоді потрібно пані Семнюк-Самсоненко притягувати до відповідальності за те, що в “тіньовому” режимі вона завод “Арсенал” передала практично “тіньовим” власникам”, - сказала Тимошенко.

Тим часом, начальник Управління Державної охорони Валерій Гелетей прибув до Фонду державного майна і зараз проводить консультації з Валентиною Семенюк-Самсоненко, яку за рішенням Кабінету Міністрів усунули з посади керівника ФДМ.

Про це повідомив представлений сьогодні прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Андрій Портнов.

"Про що вони говорять, я можу тільки здогадуватися", - зазначив в.о. голови ФДМ.

За словами Портнова, поширена сьогодні інформація про нібито захоплення Фонду держмайна представниками Кабінету Міністрів не відповідає дійсності.

"Ми з прем`єр-міністром приїхали до Фонду сьогодні вдвох. Юлія Володимирівна навіть відмовилася від машини супроводу", - зазначив в.о. голови Фонду.

Як повідомлялося раніше, 6 лютого 2008 р. Кабмін усунув Семенюк-Самсоненко з посади голови ФДМ і призначив виконувати ці обов'язки Портнова.

Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

Проте вже 7 лютого Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію розпорядження Кабміну про усунення Семенюк-Самсоненко від виконання обов’язків голови Фонду державного майна. Президент також направив відповідне подання з приводу конституційності розпоряджень Кабінету Міністрів до Конституційного Суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.