Мордобій у “Південному”. Для рейдерів і дерибанщиків свят не існує

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.04.2008 15:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5018

Організована група людей, що брала участь 25 квітня у захопленні управління одеського морського торговельного порту “Південний”, напала в ніч на вівторок на охоронців порту, що чергували біля входу на підприємство.

Як заявила прес-секретар порту Ірина Чібірова, «близько 50 молодиків спортивної статури жорстоко побили близько півночі трьох охоронців порту. Начальника зміни 55-річного В’ячеслава Агабекова і одного з чергових охоронців доставлено в реанімацію».

Нападники спробували вивести охорону порту із стратегічного об`єкту і зайняти його, зазначила Чібірова, однак у сутичку втрутилися місцеві докери, що працювали в нічній зміні. Вони припинили завантаження суден, озброїлися металевими прутами і прогнали нападників з режимної території. «Після кровопролиття, що сталося, - наголосила Чібірова, - міліція міста Південне виставила посилені наряди біля входу до порту, а докери відновили роботу».

Портовики “Південного” звернулися до профспілкових організацій Одеського, Ілічічівського та Херсонського портів з проханням направили своїх представників на підтримку місцевих докерів.

Як повідомлялося раніше, ситуація в порту “Південний” загострилася минулої п’ятниці, коли екс-керівник підприємства Володимир Васильєв з’явився до управління порту в супроводі сотень своїх прихильників і представника Державної виконавчої служби з наміром відновити свої повноваження на підставі ухвали Ворошиловського райсуду міста Донецька.

Однак охоронці порту зупинили їх перед входом до адмінбудинку. Після штовханини, що виникла, Васильєв із держвиконавцем усе-таки пройшли до офісу начальника порту. Однак господар кабінету Юрій Крук, що недавно був призначений на посаду керівника підприємства, відмовився передати Васильєву печатку порту і покинув територію підприємства. Тимчасово виконувати повноваження начальника порту Крук доручив своєму першому заступнику Юрію Фуратову.

Від “Аратти”: принагідно маємо запитання до очільника МВС та лідера самооборонців України Юрія Луценка: “А що доблесна міліція? Спостерегала хто кому краще пику зашліфує? Де ж уся міць українського закону?”

Бо уданому випадку тільки правоохоронці не побачили складу замовного злочину, при чому очевидного із чітко визначеним організатором і виконавцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.