Луценко іде у відпустку. На вибори

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.04.2008 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5020

5 травня Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який очолив список блоку НУ-НС на виборах в Київську міську раду, йде у відпустку, щоб займатися виборчою кампанією в Києві.

Він пообіцяв дати прес-конференцію, на якій має намір озвучити своє бачення політичної ситуації в Україні.

Луценко також обіцяє дати оцінку всім політикам, "які загралися". "Дозвольте мені це зробити не як Міністру внутрішніх справ", - зазначив він.

При цьому глава МВС підкреслив, що, поки він знаходиться на посаді, не оцінюватиме дії ні Президента, ні прем'єра.

24 квітня Київська міська територіальна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на посаду Київського міського голови. В цілому зареєстровано 79 кандидатів на посаду мера столиці. Як зазначали на засіданні КМТВК, відтепер реєстрація нових кандидатів на посаду мера або відміна їх реєстрації можлива лише за рішенням суду. Позачергові вибори столичного міського голови призначені на 25 травня. 22 квітня Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала останню політичну партію – Українську партію - для участі в позачергових виборах депутатів Київради.

Нагадаємо, що 15 квітня Київська територіальна виборча комісія завершила прийом документів на реєстрацію кандидатів в мери Києва і в депутати Київської міської ради. Тервиборчком продовжить розглядати ті документи на реєстрацію, які були подані кандидатами до 14 квітня включно, і за підсумками їх розгляду - ухвалювати рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації.

За повідомленням тервиборчкому, було висунуто 142 претенденти по пост мера і кандидатів в депутати Київради від 51 партії і блоку. "Окружний адміністративний суд виніс вчора (23 квітня) ухвалу визнати рішення територіальної виборчої комісії про реєстрацію блоку так званого Омельченко Олександра Олександровича неправомірним", - сказав екс-мер столиці Олександр Омельченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.