Сьогодні в Україні день жалоби

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.04.2008 09:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5023

У зв'язку з катастрофами гелікоптера Мі-8 у районі платформи “Таврида” “Чорноморнафтогазу” та судна “Нафтогаз-67” у Південно-Китайському морі, які призвели до численних людських жертв, Президент України Віктор Ющенко своїм Указом оголосив 30 квітня в Україні днем жалоби.

Як повідомила у прес-служба Президента України, глава держави висловив співчуття рідним та близьким загиблих під час аварії у районі платформи «Таврида» гелікоптера Мі-8. «Сумую і вболіваю разом із родинами загиблих», - йдеться у співчутті Президента.

Як повідомлялося раніше, вертоліт Мі-8 розбився 28 квітня під час посадки на плавучу бурову платформу "Таврида" в Чорному морі. На борту вертольота знаходилися 17 співробітників платформи і 3 члени екіпажу, всі вони загинули.

Транспортно-буксирне судно "Нафтогаз-67" 22 березня зіткнулося з китайським суховантажним судном "Яохай" неподалік від Сянгану (Гонконгу). Одержавши пробоїну, українське судно затонуло. З 25 членів екіпажу семеро (один громадянин Китаю і 6 громадян України) були врятовані. Пізніше були знайдені тіла трьох українських моряків. Тіла решти 15 моряків були виявлені сьогодні, 29 квітня, після підняття судна з дня моря.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.