Холодна війна-2. Російський парламентар розповів, хто воюватиме в Криму та Кавказі проти законної влади

Автор/джерело -  © News.ru



Дата публiкацiї - 30.04.2008 19:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5028

Козачі війська Всевеликого війська Донського готові прийти на допомогу російським громадянам, що проживають в Абхазії, Південній Осетії і Криму. Із зброєю і не на їхнє прохання.

"Козачі війська надавали і надаватимуть допомогу громадянам РФ, що проживають в Абхазії, Південній Осетії і в Криму, де також нездорова атмосфера", - заявив на прес-конференції в Ростові-на-Дону депутат Держдуми, верховний отаман Союзу козачих військ Росії і зарубіжжя, отаман Всевеликого війська Донського Віктор Водолацкий.

"У разі вторгнення підрозділів Грузії на територію Абхазії козаки поїдуть, як і 15 років тому, захищати республіку разом з місцевими жителями", - сказав отаман, відзначивши, що він не може "ні примусити, ні заборонити козакам виїхати на територію Абхазії".

Відзначимо, що Союз козачих військ Росії і зарубіжжя та козаки Абхазії ще в серпні 2006 року підписали "Договір про співпрацю в економічній, культурній, суспільно-політичній, військовій сферах". У цьому договорі обумовлено, що громадянам Росії, що проживають в Абхазії, в разі необхідності буде надана "усіляка допомога", у тому числі і військова.

Козачі отамани давно загрожують у разі грузинської агресії проти Північної Осетії і Абхазії направити туди своїх козаків. До війни їм не звикати: за останні роки вони воювали не тільки в Абхазії, але і в Придністров'ї, і Югославії.

Козаки Всевеликого війська Донського навіть не виключали відновлення бойових дій в Косово з своєю участю після проголошення незалежності краю. "Ми не станемо утримувати окремих козаків, якщо ті захочуть допомогти своїм побратимам в Сербії", - сказав заступник отамана Воронін.

Потім отамани заявляли, що допомога Абхазії і Південній Осетії теж не буде лише на словах. У серпні 2006 року отаман Всевеликого війська Донського, генерал козачих військ Микола Козіцин заявляв, що у разі агресії Грузії проти Абхазії, козацтво Росії спрямує на допомогу абхазькому народові від 10 до 15 тисяч добровольців. "Це - не 18 літні хлопці, а бійці, що мають багаторічний досвід бойової служби", - заявив тоді козачий генерал президентові невизнаної республіки Сергію Багапшу, який прийняв отамана в Сухумі.

Щоправда сьогодні, на прес-конференції, тему військової допомоги не розвивали, обмежившись необхідністю "народної дипломатії" з боку козаків.

"Ситуація, яка складається навколо РФ, коли нашу Росію звинувачують в різних діях, направлених на дестабілізацію взаємин з нашими сусідами, є неправильною. Ми як народні дипломати виїжджаємо до Південної Осетії, до Абхазії, до Криму і проводимо роз'яснювальну роботу, спрямовану на збереження миру, стабільності і благополуччя на землях, де, в першу чергу, проживають громадяни РФ, де живуть слов'янські народи. Ми з ними одній крові, у нас одне коріння", - заявив Водолацкий.

Як повідомлялося раніше, Президент РФ Путін заявив на самміті НАТО у Бухаресті, що Україна, у разі приєднання до плану ПДЧ Нато припинить своє існування, як держава внаслідок анексії її територій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.