Представницька влада без правих - не життєздатна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.05.2008 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5035

Лідер УНП народний депутат Юрій Костенко переконаний, що з-за відсутності правих партій, жоден представницький орган влади не допрацює до кінця каденції.

«Попередня Верховна Рада протрималася лише рік – у ній вперше за історію незалежності не було представників українських, правих сил. У 2006 році до Київради також потрапили лише мегаблоки. І Київрада без проукраїнських партій не пропрацювала повний термін – її розпустили!» - на таку закономірність звертає увагу лідер Української народної партії, народний депутат України Юрій Костенко.

На його переконання, «існує суттєва різниця між «патріотизмом щодо свого міста і країни» та «патріотизмом щодо своєї кишені»», і «саме ця різниця особливо рельєфно проявилася в роботі Київради останнього скликання».

Костенко відзначає й ще один з наслідків відсутності правих у Київраді: «Сьогодні потрапивши до Києва, так одразу й не скажеш, столицею якої держави він є: вулиці з англомовними вивісками, російськомовні реклама та переважна більшість преси, мер, що ніяк не довчить українську, русомовні продавці в магазинах... Коли при владі фінансовий інтерес, а не політичні сили, всі інші теми, окрім «купи-продай», опиняються на задвірках».

«Зробити Київ українським», – таке завдання Костенко бачить перед новим мером та новою Київською міською радою. Він зазначає, що це – один з пунктів програми кандидатів до Київради від Української народної партії. Реалізація цього завдання, вважає політик, «можлива лише за присутності в Київраді правих політичних сил».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.