МЗС Грузії заявляє про російську інтервенцію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.05.2008 23:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5037

МЗС Грузії розцінює повідомлення про знищені сьогодні в Абхазії грузинські безпілотні літаки-розвідники як “чергову провокацію” та заявляє про російську військову інтервенцію.

Про це говориться у заяві МЗС Грузії, розповсюдженого сьогодні для ЗМІ.

«Низка ЗМІ РФ, посилаючись на так зване міністерство оборони Абхазії, поширюють повідомлення, що 4 травня засоби ППО незаконних формувань сепаратистського режиму нібито збили два грузинські безпілотні літаки в Очамчирському районі. МЗС Грузії з усією відповідальністю заявляє, що дана інформація є ще однією провокацією Росії, яка ставить за мету інформаційно-пропагандистське забезпечення російської військової інтервенції», - заявляє МЗС Грузії.

«Безпілотні неозброєні літаки МВС Грузії літали, літають і літатимуть в суверенному повітряному просторі Грузії для отримання повної інформації про військову інтервенцію Російської Федерації. Спроба російських так званих миротворчих сил обмежити суверенне право Грузії контролювати власний повітряний простір направлена на ескалацію конфлікту і загрожує міжнародному миру і безпеці», - наголошується в заяві грузинського зовнішньополітичного відомства.

В свою чергу, МЗС Росії, коментуючи черговий інциндент, звинуватив Грузію у нагнітанні напруженості у зоні грузино-абхазського конфлікту та поклав відповідальність за наслідки цих дій на грузинську сторону.

Як повідомлялося раніше, сьогодні російські та абхазські офіційні особи поширили інформацію про два знищених літаки-розвідники Грузії.

Раніше було знищено щонайменше два аналогічних літаки ВПС Грузії, при чому один із них - російським винищувачем МІГ-29. Це стало підставою для звернення Грузії до РБ ООН.

За останній час Росія збільшила свій військовий контингент у Абхазії щонайменше у 1,5 рази.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.