НСНУ засудив російських екстремістів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.05.2008 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5041

НСНУ підтримує спільну заяву Президентів України і Грузії щодо провокаційних дій Росії у зоні грузино-абхазського конфлікту.

Про це говориться у офіційній заяві партії.

«Наша Україна» підтримує спільну заяву Президентів України та Грузії щодо спроб Російської Федерації поставити під сумнів територіальну цілісність Грузії. Ми переконані, що дії Росії, спрямовані на підвищення статусу відносин з Абхазією та Південною Осетією, провокування напруженості на кордонах Грузії і погрози застосування сили загрожують миру й безпеці як на Кавказі, так і в усій Європі». - говориться у заяві.

НСНУ закликає керівництво РФ суворо дотримуватися міжнародно-правових актів, які стосуються мирного врегулювання конфлікту. «Ми закликаємо Російську Федерацію дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН 1808 від 15 квітня 2008 року і поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. «Наша Україна» переконана, що недотримання Росією у відносинах з Грузією загальновизнаних норм міжнародного права є небезпечним прецедентом, що становить потенційну загрозу й для України».

НСНУ висловлює підтримку діям влади Грузії із мирного врегулювання конфлікту і на голошує на неприпустимості дій, які спрямовані на зростання напруженості у регіоні. «Ми підтримуємо послідовні зусилля Грузії, спрямовані на винятково мирне врегулювання проблемних питань в Абхазії й Південній Осетії, зокрема останні мирні ініціативи Тбілісі щодо врегулювання грузино-абхазького конфлікту».

НСНУ закликало керівників Росії поклати край політиці силового тиску та погроз на адресу сісідніх держав.

«Залишаючись послідовними прибічниками миру й стабільності, ми закликаємо російську владу відмовитися від політики тиску та погроз щодо сусідніх країн і будувати з державами-партнерами добросусідські взаємовигідні відносини». - наголошується у заяві партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.