Російські військові геть знахабніли

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.05.2008 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5047

Росіяни випробували нову авіаційну протичовнову ракету на території України. “Забувши” сповістити про це українську владу, за що МЗС України написав ноту.

Учора заступник Міністра закордонних справ України Купчишин вручив радникові-посланникові Посольства Російської Федерації в Україні Лоскутову ноту протесту російській стороні щодо дій Чорноморського флоту Російської Федерації з випробування авіаційної протичовнової ракети на території України.

У ноті наголошується на неприпустимості порушення визначених у базових угодах умов перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України та висувається вимога надати роз‘яснення щодо згаданого інциденту і вжити усіх необхідних заходів з метою уникнення подібних випадків у майбутньому.

Як повідомив речник МЗС Василь Кирилич, представники ЧФ РФ подали документи, якими підтвердили приналежність ракети до майна однієї з частин Чорноморського флоту. Речник наголосив, що проведення будь-яких випробувань не було жодним чином узгоджено з Україною.

Як повідомлялося раніше, 27 квітня в районі села Привітне Алуштинського району Автономної Республіки Крим було знайдено російську ракету.

Кирилич зазначив, що випробування цієї ракети було здійснено 15 квітня, що суперечить угоді від 1997 року про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України. «Україна наголосила на неприпустимості порушень, визначених у базових угодах щодо умов перебування ЧФ РФ на території України і висловила вимогу надати роз’яснення», - сказав він.

Замість післямови. Очевидно, що зазначена подія - чергова провокація московських яструбів, які, тим самим, наочно продемонстрували у що насправді вони ставлять і українське керівництво, і власні міжнародно-правові зобов'язання. Особливо в частині гарантій державі Україна щодо її суверенітету та територіальної цілісності, наданих в обмін на ядерне роззброєння.

Підкреслимо окремо, що ця провокація далеко не перша, і, напевно, - не остання. Враховуючи заяви Президента РФ Путіна про анексію українських територій.

Тобто, очевидно, що наразі йдеться про реальну небезпеку самій державності України із боку агресора, який аж ніяк не приховує своїх намірів.

Очевидно усім, окрім державного керівництва України, зокрема Президента Ющенка та парламента, які, наразі, більше переймаються проблемами владно-коритного дерибану.

Між тим, адекватне керівництво держави вже б давно підняло б на ноги РБ ООН та інші міжнародні інституції. Зокрема, передавши у розпорядження міжнародних експертів трофейну ракету, підняту із дна моря на українській території. Ми не кажемо про те, що вже давно настав час поставити питання перед ООН та іншими гарантами державного суверенітету України питання про відновлення ядерного статусу нашої держави. Адже, саме ядерна держава Росія публічно повідомила, що націлить на територію України ядерні ракети.

Адекватне керівництво української держави вже б давно відреагувало б й на зухвалі провокації маріонеток Москви, які прикривають відверту антиукраїнську діяльність партійними прапорами: КПУ, ПР, ПСПУ, Руского блоку тощо...

Проте, як каже Президент Ющенко, для цього треба не страждати на комплекс меншуватості. Золоті слова. Адже, можливо, до початку агресії, ще встигнемо провести вибори справжнього лідера нації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.