Уряд зобов'язав газопостачальників встановити громадянам лічільники. Безкоштовно

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.05.2008 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5050

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила відповідним міністерствам і відомствам розробити за тиждень законопроекти щодо встановлення відповідальності власників енергопостачальних систем, а також про забезпечення споживачів газовими лічильниками.

З таким дорученням Юлія Тимошенко виступила сьогодні під час наради з головами місцевих адміністрацій і керівниками газопостачальних організацій, повідомила прес-служба..

За словами Юлії Тимошенко, власники, які монопольно постачають енергоносії, мусять забезпечити лічильниками всіх споживачів.

“Такого ще ніколи не було в світі, щоб покупець ходив зі своїми терезами. Завжди, всі облікові системи, лічильники та ін., встановлювалися тими, хто постачає товар”, - зазначила Прем’єр-міністр України.

“Я хочу наступного тижня бачити у Верховній Раді законопроект, який передбачає термін і відповідальність приватних власників за обладнання 100% лічильниками споживачів, щоб ми хоча б бачили, що ми продаємо. І це, до речі, інвестиції. Ніхто не обіцяв віддавати в приватну власність обленерго без будь-яких умов”, - додала вона.

Юлія Тимошенко також доручила членам Уряду доопрацювати і подати до Верховної Ради законопроект, який встановлює відповідальність і обов’язки власників монопольних енергопостачальних систем та передбачити в такому законопроекті чітку регуляторну функцію держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.