Російські військові зроблять висновки із ракетного інцинденту

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.05.2008 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5051

На це ще сподівається голова Комітету національної безпеки і оброни, народний депутат Анатолій Гриценко.

"Будь-яка активність Чорноморського флоту РФ на території України має бути погоджена з нашою державою і відбуватися, по-перше, прозоро, по-друге - із дотримання усіх заходів, які гарантують безпеку наших громадян і нашої території", - сказав Гриценко.

Як повідомлялося, МЗС України направило російській стороні ноту протесту у зв'язку із випробуванням авіаційної ракети у Криму. Ракету було знайдено в районі села Привітне Алуштинського району 27 квітня. Випробування, за даними російської сторони, відбувалися 15 квітня 2008 року.

"Це прикрий випадок для обох країн. Якщо наше розслідування покаже, що це дійсно ракета, залишена під час неузгоджених випробувань, які проводила Російська Федерація, Україна має винести серйозне попередження Чорноморському флоту РФ щодо неприпустимості будь-яких військових заходів, військових навчань без узгодження з українською стороною", - сказав депутат.

Гриценко переконаний, що "російська сторона зробить правильний висновок".

"З іншого боку, ми вже маємо один прецедент, коли з десантного корабля було здійснено десантування техніки й особового складу без відповідного без погодження з українською стороною та без попередження української сторони. Тоді відбулося досить жорстке реагування, росіяни зробили висновок і досі такі випадки не повторювались", - нагадав Гриценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.