СБУ упіймала на гарячому чиновника. Клептоман промишляв на приватизації

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.05.2008 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5054

Заступник начальника управління по забезпеченню програми приватизації державної акціонерної компанії “Національна мережа аукціонних центрів” погорів на $147 тисячах.

У результаті заходів, спрямованих на викриття корупційних механізмів у державних органах, співробітниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області припинено роботу схеми стягування хабарів за участь та перемогу в аукціонах під час приватизації об’єктів комунальної власності на Київщині, повідомляє прес-служба.

У встановленому законом порядку з`ясовано, що на початку квітня 2008 року одному з учасників аукціону з придбання об’єкта комунальної власності в Київській області запропонували сплатити хабар - близько 150 тисяч доларів США. За це приватному підприємцю гарантувалося сприяння й перемога в конкурсі - купівля нежитлової будівлі.

У фіналі спецоперації, під час отримання хабара в 147 тисяч доларів США, затримано заступника начальника управління по забезпеченню програми приватизації державної акціонерної компанії "Національна мережа аукціонних центрів". Саме ця структура має пріоритетне право на організацію і проведення торгів при приватизації об’єктів державної власності України.

28-річний "С." брав гроші не в службовому кабінеті. Чиновник зажадав щоб "гонорар" йому поклали до сховища, орендованого в одному з банків столиці. Отримані пачки із сотенними та п’ятидесятидоларовими купюрами зловмисник склав у портфель і, зустрівшись із підприємцем в центрі Києва на Подолі, запропонував, щоб його відвезли додому на Печерськ.

За матеріалами столичного ГУ СБУ прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Відповідна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.