Мер якихось Лужков патякає про приналежність Севастополя до Росії

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.05.2008 00:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5061

Мер Москви Юрій Лужков, відомий в народі як “мер якихось лужков”, збирається поставити перед російським керівництвом питання про перегляд договору про дружбу між РФ і Україною.

“Коли Ющенко говорить про те, що УНА - УНСО (певно, малася на увазі УПА - редакція) - герої, коли Україна на державному рівні прагне в НАТО, все це разом говорить про кроки, які державна влада України робть для руйнування наших відносин, які записані в договорі про дружбу”, - заявив в неділю Лужков, що знаходиться в Севастополі на святкуванні 225-річчя Чорноморського флоту.

“Якщо ми не відреагуємо на це, це буде черговою великою помилкою. Нам потрібно виходити з договору про дружбу”, - повідомив мер Москви.

Лужков нагадав, що в кінці 2008 року Росія матиме право не пролонгувати російсько-український договір про дружбу. "Таким чином, вийшовши з договору, ми знову зможемо відкрити питання про Крим і Севастополь", - відзначив глава уряду Москви.

Севастополь, за словами Лужкова, як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавався Україні і повинен бути повернений Росії. Він відзначив, що "Севастополь був завжди містом союзного значення і підпорядковувся безпосередньо уряду СРСР".

"Я не хочу ніякого розлому. Я хочу говорити правду. Севастополь в 48-му році був виділений як місто, яке увійшло до підпорядкування державі. У 1954-му році Севастополь не увійшов до числа тих областей, тих територій, які Хрущов передав Україні. І ми говоримо про те, що це питання залишилося невирішеним", - сказав Лужков.

"Питання по Севастополю повинне бути передане до міжнародного суду", - сказав мер Москви, додавши, що має намір "офіційно звернутися до керівництва російської держави, в Державну думу і в Раду Федерації, щоб знову поставити питання по Севастополю".

Мер Москви також заявив, що це питання вирішуватиметься на користь прав Росії.

"Ми його вирішуватимемо на користь тієї правди, на користь тих державних позицій і того державного права, яке має Росія щодо своєї військово-морської бази в Севастополі", - заявив він перед відкриттям концерту зірок російської естради, який проходить на центральній площі Севастополя в неділю.

Нагадаємо, мер Москви Юрій Лужков прибув до Криму на урочистості з нагоди святкування 225-ліття Чорноморського флоту РФ.

У Сімферопольському аеропорту 10 травня Лужкову було вручене письмове попередження Служби безпеки України про недопущення протиправних дій, які можуть бути розцінені як порушення законодавства України.

Як повідомляла прес-служба СБУ, це попередження пов'язане із заявами Лужкова під час минулих візитів. Так, 5-разовий мер російської столиці заявляв про те, що Севастополь і Крим були необґрунтовано передані Україні після розвалу Радянського Союзу.

Також під час сьогоднішнього військового параду з нагоди 225-ліття ЧФ РФ мер Москви заявляв про те, що чорноморський басейн залишиться геополітичним простором, який являє для Росії особливий інтерес. "Це наш південний рубіж", - додав він, повідомляє NEWSru.ua із посиланням на “Інтерфакс”.

Від “Аратти”: Цікаво, як прореагує на цей, навіть не плювок, а цебро помиїв, яке було вилите в обличчя Україні, наша шановна влада і наш шановний Президент?

Може поставить вимоги звільнити територіальні води суверенної держави під назвою "Україна" від російського плавучого брухту під назвою "Чорноморський флот", а територію тієї самої України - від іноземних баз, як це записано в Конституції держави?

Чи Гарант Конституції надійшле порцію ікон і глечиків з власної колекції на чергову виставку до Москви, а пан Чорномирдін остаточно укоріниться на посаді губернатора Малоросії?

Скільки можна дозволяти собі ображати себе і всіх громадян України різним заїзжим гастролерам на кшталт "мера лужків" чи політолухів штибу Павловського і Затуліна?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.