На цьому тижні нардепи розглядатимуть бюджет у купі із Допою і Гепою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.05.2008 18:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5068

БНУНС наполягає, щоб головним питанням сесійного тижня став бюджет, а вибори у Харкові теж не зняті із порядку денного.

“Ми вважаємо, що питання внесення змін до державного бюджету - в силу багатьох обставин - є загальнонаціональним. Як голова фракції, я звісно, читав заяви Кабінету міністрів України про те, що для внесення підготовлених змін в парламент не вистачає рішення Конституційного суду щодо депутатських пільг та ще декількох моментів. Беззаперечно, ці обставини є важливими, але вони не повинні ставати на перешкоді внесення законопроекту до українського парламенту”.

Про це на сьогоднішній Погоджувальній раді ВР сказав голова фракції “НУ – НС” В’ячеслав Кириленко.

Він зауважив, що “Конституційний суд може ухвалити рішення щодо пільг, а може й не ухвалити. Якщо ухвалить, значить потрібно буде знову вносити зміни до держбюджету і корегувати його, з огляду на рішення КС".

За словами голови фракції, питання керівництва Фонду держмайна “не є достатньою підставою для того, щоб переглядати прогноз надходжень додоходної частини бюджету, в тому числі від приватизації ”.

“Ці дві причини, за всієї їхньої вагомості, не повинні бути перешкодою внесення законопроекту до парламенту, - наголосив Кириленко. - Тому ми звернулися до керівника парламенту з тим, щоб він розглянув можливість розгляду вже на цьому пленарному тижні законопроекту “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет на 2008 рік”.

“Це питання не повинно бути предметом конфлікту не лише всередині коаліції, але і вцілому в парламенті, оскільки ми повинні відкоригувати декілька серйозних показників у поточному бюджеті і вирішити питання, спрямовані на благо цілої країни, а не враховувати позицію лише однієї з політичних сил”, - підкреслив голова фракції.

Кириленко зазначив, що “для нас залишається відкритим харківське питання, не дивлячись на те, що воно викликає напругу в парламенті. Необхідно прийняти відповідну постанову і проголосити позачергові вибори Харківського міського голови та харківської міської ради”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.