Те, що відбувається у парламенті - божевілля, якого прагне Москва

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.05.2008 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5074

Народний депутат України, заступник голови фракції НУ-НС, член депутатської групи “Народна самооборона” Тарас Стецьків називає божевіллям блокування представниками Блоку Юлії Тимошенко парламентської трибуни.

«Коли частина більшості блокує трибуну ВР України – це божевілля, це руйнація влади як такої», – сказав Тарас Стецьків. На його думку, вдаючись до таких кроків, БЮТ «уподібнюється Балозі, що є просто недопустимо».

Народний депутат наголосив, що незаслуховування Верховною Радою щорічного Послання Президента України Віктора Ющенка з вимогами першим питанням розглянути відставку Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна та ухвалити антиінфляційні закони, свідчить про відсутність «елементарної поваги до інститутів державної влади».

Тарас Стецьків вважає, що «і Балога, і БЮТ сьогодні своєю поведінкою є реальними учасниками сценарію, який написаний у Москві, і цей сценарій називається послаблення і руйнація Української держави».

Він наголосив, що «незаслуховування щорічного Послання Президента – це не є приниження В. Ющенка, а це є приниження влади як такої». «Сьогодні БЮТ уподібнився абсолютно провокаційним і деструктивним діям В. Балоги, і це свідчить, що вони обоє однакові й обоє відповідальні за розхитування корабля під назвою Українська держава», – переконаний народний депутат.

Тарас Стецьків підкреслив, що покладає відповідальність за ці дії на обидві сторони: «і президентську – через Балогу, і на БЮТ – через Тимошенко, бо вони винуваті й відповідальні за те божевілля, яке зараз робиться».

За словами політика, «обидві сторони мають отямитись», бо люди перестануть довіряти і В. Ющенку, і Ю. Тимошенко. «І з’являться тоді нові лідери, які візьмуть на себе відповідальність за долю країни», – вважає народний депутат.

Водночас він додав: «Якщо хтось думає, що на дострокових виборах в кінці року хтось виграє, то помиляється – ніхто не виграє». На уточнююче запитання, які дострокові вибори він має на увазі, Тарас Стецьків сказав: «Парламентські і, можливо, президентські».

Він наголосив, що спочатку ВР має заслухати Послання Президента, а вже тоді розглянути питання щодо відставки голови ФДМУ. За словами Тараса Стецьківа, парламент має проголосувати за відставку В. Семенюк-Самсоненко з посади Фонду держмайна, але БЮТ повинен подати на розгляд ВР іншу кандидатуру, а не Андрія Портнова, на посаду голови ФДМУ.

На думку народного депутата, після заяв Портнова у ЗМІ на адресу, зокрема, Президента, він не може обіймати цю посаду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.