У столиці вже не будують метро

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 15.07.2006 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=508

«Київметробуд» зупинив усі роботи з прокладання тунелів. Будівельники кажуть, що роботи не фінансує замовник - «Київський метрополітен». У метрополітені кивають на столичну владу – мовляв, грошей не дає мерія. А столичні чиновники кажуть, що гроші виділять лише тим, хто виграє тендер на будівництво метро у місті.

На станції Деміївській, будівництво якої днями заморозили, прокладено вже 180 метрів тунелю. Від простою недобудованої підземки Київ щодня втрачає майже півмільйона гривень, кажуть метробудівці. Однак місця роботи не залишають – варто піти, і всі порожнини під землею заллє вода.

Юрій Кочегаров, начальник будівельно-монтажного управління №3 ВАТ "Київметробуд":
- Зупиняти роботу так неможливо, і частина людей находиться на виробництві, бо треба підтримувати у робочому стані тунель, бросити так не можна, тому що станеться затоплення тунелей, обвалення котлованів.

Зупинка будівництва метро – результат корпоративних воєн, переконані у “Київметробуді”. Однак і підприємство “Київський метрополітен”, і столична влада запевняють, що роботи зупинили через порушення "Київметробудом" технології прокладання тунелю. Тому в мерії готуються до проведення тендеру, щоправда, за вже зроблене “Київметробуду” заплатять.

Іван Салій, в.о. заступника голови Київської міської державної адміністрації:
- Скільки заплановано, ми освоїли за півроку, але їх освоїла приватна структура, і вона в принципі не має підстав вимагати у нас більшого.

Коли поновлять роботи, ніхто достеменно не знає. Якщо ж конфлікт затягнеться, то найбільше постраждають мешканці Теремків, які вже не один рік слухають обіцянки київських чиновників про нові станції метро.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.