Бумеранги Балоги тепер б'ють по Президенту

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.05.2008 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5080

Вчорашня заява лідера Громадянського руху “Народна самооборона” Юрія Луценка, стосовно відставки голови секретаріату Президента відображає загальну позицію депутатської групи “Народна самооборона”.

Про це сказав народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль.

«Вчорашня заява лідера Громадянського руху «Народна самооборона» Юрія Луценка, це є повністю думка всіх членів депутатської групи «Народна самооборона» і вона вже давно назріла», - сказав він.

Причиною такої заяви Геннадій Москаль назвав те, «що зараз твориться в Україні і у самій Верховній Раді».

«Віктор Балога запускав бумеранги, зараз вони повертаються назад на Банкову. Він-то пригинається, але б'ють вони по Президенту», - додав він.

Також Геннадій Москаль відзначив, що він як керівник Закарпатської обласної організації «Народна самооборона», спілкуючись із жителями регіону, отримує багато скарг стосовно «діяльності» родичів пана Балоги.

«Люди мені жаліються, що Балога та його родичі, які окупували територію і, фактично, правлять Закарпаттям, почали себе називати уже - сім’я. Тобто, сім’я прийняла рішення, сім’я того поставила на посаду, цей об’єкт не чіпайте, бо сім’я вирішила, що він буде їхнім і так далі. Люди мене запитують, де ж ми живемо – в країні, чи в Сицилії», - відзначив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, вчора Юрій Луценко на прес-конференції оприлюднив заяву, в якій зажадав негайної відставки керівника СП Віктора Балоги.

«Уряд і демократична коаліція стають заручниками деструктивної політики Секретаріату Президента на чолі з Віктором Івановичем Балогою. З моєї точки зору, глава Секретаріату Президента має бути людиною, що забезпечує компроміс, контакти, домовленості, злагоджену роботу між Президентом, прем’єром та суб’єктами коаліції в парламенті. Але Віктор Іванович, навпаки, став постійним джерелом та ініціатором усіх можливих чвар і провокацій, які відбуваються на наших очах». - сказав Луценко.

Луценко зазначив, що останньою краплею, яка переповнила його терпіння була спроба Балоги організувати «Цушко-2»: «Мене особисто хотіли в ході цього втягнути в історію «Цушко-2». Коли в бронежилетах співробітники Управління державної охорони, що підпорядковуються Секретаріату Президента, заходять на охороняємий підрозділами МВС об’єкт і ставлять мене до відома лише після того, як уже проникли на цей об’єкт, ставлячи під сумнів витримку працівників міліції».

Луценко із приводу Балоги мав неодноразові зустрічі і розмови із Президентом: «Я мав телефонну й очну розмову з Президентом. Остання відбувалася майже п’ять годин. Я йому сказав все, що я озвучив щойно, і запропонував два підходи для врегулювання ситуації. У будь-якому разі, ціль – стабільна, ефективна влада, одновладдя в країні, яке відповідає народному волевиявленню на останніх виборах. Найлегший варіант для цього – знаття Балоги, ціною чого, з моєї точки зору, повинна бути досягнена угода з Блоком Юлії Тимошенко про припинення конституційних ініціатив з їхнього боку та узгодження позицій із НУ-НС. На мій погляд, зараз варто опікуватися не стільки Конституцією, скільки ціною на м’ясо».

«Якщо цього не буде зроблено, тоді є другий вихід, який буде мати більш важкі наслідки для політичного і суспільного життя в Україні. Продовження політики поразок від Віктора Івановича Балоги, який нав’язує його команді Президента, викличе необхідність якнайшвидших змін до Конституції, які, врешті-решт, введуть чіткий порядок і відповідальність єдиної вертикалі влади. В будь-якому разі, вона має бути зроблена – чи м’яким варіантом персональних змін, чи важким варіантом змін до Конституції». - зазначив Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.