НУ-НС теж заявив про свою позицію, щодо кризи демкоаліції

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.05.2008 16:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5085

Сьогодні блок НУ-НС виступив із заявою щодо ситуації у паламенті, у зв'язку із блокуванням трибуни БЮТ.

Ми надаємо текст, розміщений на офіційному Інтернет-представництві без змін та коментарів:

ЗАЯВА ПОЛІТИЧНОЇ РАДИ БЛОКУ «НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА»

Блок «Наша Україна – Народна Самооборона» стурбований безпрецедентними подіями у Верховній Раді України. Одна з двох фракцій правлячої більшості, а саме фракція БЮТ, заблокувала роботу парламенту. Таким чином ми є свідками унікального факту, коли роботу парламенту блокує не опозиційна, а правляча фракція, яка у складі коаліції несе відповідальність за стан і наслідки законодавчого процесу.

Приводи, під якими наші партнери по коаліції зривають роботу Верховної Ради, вигадуються різні. За останньою версією, озвученою вже після блокування трибуни, БЮТ вимагає розгляду законопроектів, спрямованих на боротьбу з інфляцією. При цьому для нас залишається загадкою, хто ж саме виступає проти розгляду цих законопроектів.

Це дивне грюкання в відчинені двері ще раз засвідчує, що наші партнери по коаліції, на жаль, штучно провокують протистояння навіть там, де для нього немає жодних підстав.

Внаслідок блокади трибуни фракцією БЮТ було зірвано виступ Президента України зі щорічним посланням до Верховної Ради України, який є конституційним обов’язком Глави держави. При цьому незрозуміло, яким чином сприяє подоланню інфляції зрив виступу Президента України, адже Віктор Ющенко в своєму посланні якраз і мав намір окреслити головні шляхи подолання кризових явищ в економіці, стратегічні напрямки реформ і головні завдання, які стоять перед органами державної влади.

На нашу думку, є дві реальних причини таких дій. По-перше, нездатність фінансово-економічного блоку уряду впоратися з інфляційними явищами, а по-друге – кулуарна змова БЮТ з Партією Регіонів з метою внести до Конституції України зміни, які не лише передадуть всю владу в країні нестабільній Верховній Раді, але й поставлять під загрозу саме існування незалежної і цілісної української держави.

Також «Наша Україна – Народна Самооборона» вважає необґрунтованими спроби наших партнерів по коаліції перекласти відповідальність за інфляцію на Президента, голів місцевих адміністрацій і навіть загадкові міжнародні фінансові центри.

Економічні проблеми не вирішуються шляхом блокування трибуни, створення конфліктів та перекладання проблем на інших. Для розв’язання цих проблем потрібна злагоджена командна робота і здійснення реформ, передбачених коаліційною угодою. При цьому претензії Прем’єр-міністра до глави секретаріату Президента не повинні бути приводом для розвалу демократичної коаліції.

Не варто також забувати, що спричинене невиваженими діями БЮТ протистояння послаблює позиції України на міжнародній арені, підриває її авторитет у світі і перешкоджає реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію.

Ми запевняємо український народ, що і надалі докладемо всіх зусиль для збереження демократичної коаліції та стабільності в Україні. Звертаємося до наших партнерів по коаліції із закликом так само працювати для цієї мети. Іншого шляху для відповідальних політиків не існує.

Голова Політичної Ради
Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона»
В’ячеслав Кириленко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.