Президент Ющенко знову захистив соціалістку Семенюк. Силовиками

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.05.2008 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5103

Президент упевнений, що уряд, тимчасово відсторонюючи голову ФДМ Валентину Семенюк на час службового розслідування, порушив Конституцію.

Президент України, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого буде розглянуто ситуацію у Фонді державного майна, закликав Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України зреагувати на ситуацію у ФДМ.

Йдеться про припинення фінансування діяльності Фонду, внаслідок чого постраждали пересічні працівники Фонду, не отримавши вчасно зарплату.

«Майте позицію. Я від вас чекаю, що ви захистите Конституцію, право і закон», - сказав Президент, звертаючись до ГПУ і СБУ, інших правоохоронних органів.

Він наголосив на тому, що здійснена урядом низка кадрових призначень на керівні посади Фонду відбулась з порушеннями Конституції, законів та встановленого порядку. «Призначення керівника фонду держмайна або відправлення у відставку не є компетенція будь-кого, окрім українського парламенту», - переконаний Президент.

«Я не дам можливості порушити Конституцію будь-кому. Союзникам чи опонентам. В організації роботи Фонду державного майна ми повинні керуватися виключно Конституцією України і законами, які регулюють діяльність Фонду», - заявив Віктор Ющенко, пообіцявши, що діяльність фонду буде приведена у відповідність до Конституції.

Він зазначив, що розуміє вагу ФДМ, через яку спричинилася політизація його роботи. «Я розумію, що це останній рубікон політичного перерозподілу національного багатства», - сказав Президент. Він розкритикував дії, які були вчинені щодо Фонду і спричинили штучну кризу у його роботі.

Президент констатував, що це завдало шкоду Україні як державі.

Замість післямови. Гарант сказав нібито усе правильно, за виключенням одного суттєвого моменту: уряд не звільняв Семеюк із посади, а тимчасово, на час службового розслідування, відсторонив її від виконання службових обов'язків.

А що стосується звіту ФДМ у парламенті, то не потрібно напружуватися, аби точно сказати: ЄЦ буде робити усе, щоб такого не відбулося. При чому - за вказівкою відомого клерка із президентської челяді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.