НУ не рахується із позицією партнерів по блоку?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.05.2008 19:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5104

На наступні вибори “Народна самооборона” піде окремо від “Нашої України”.

Про це сьогодні заявив народний депутат України, член депутатської групи «НС», Владимир Ар’єв.

«На наступні вибори, парламентські, або в місцеві органи влади, «Народна самооборона» йтиме окремо, але це не означає виходу з фракції», – відзначив він. Народний депутат запевнив, що члени депутатської групи «Народна самооборона» виконають зобов’язання як перед партнерами по коаліції, так і перед партнерами по фракції.

На питання журналістів, чи означає така позиція неможливість створення єдиної партії на базі НУ-НС за участю «Народної самооборони», Володимир Ар’єв відповів: «Очевидно, що ні. Хоча партійне питання я не хочу коментувати, оскільки я не є членом ні «Нашої України», ні «Народної самооборони» в плані партійності».

Народний депутат також відзначив, що «Народна самооборона» хоче, щоб на її позицію зважали і рішення на засіданнях фракції приймалися демократичним способом. «Я можу сказати, що на засіданні фракції голосування немає, тобто ми не ухвалюємо рішення голосуванням – фактично (ухвалення рішень – ред.) відбувається в ручному режимі», – відзначив він.

Якщо фракція НУ-НС не прислухається до «Народної самооборони», надалі депутати від «Народної самооборони» можуть почати голосувати не за рішенням фракції, а за рішенням групи, підкреслив Володимир Ар’єв. Разом з тим він відзначив, що перед тим, як робити «якісь демарші», група спробує домовитися з колегами.

Коментуючи розповсюджену у ЗМІ інформацію про можливість виходу партії «Народна самооборона» із фракції «НУ-НС», лідер Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко заявив: «Я офіційно заявляю, що з блоку НУ-НС ми не вийдемо. Ми будемо складовою частиною цього блоку, яким би непопулярним він не був, оскільки ми обрали такий шлях».

За словами Луценка, «якби «Народна Самооборона» та «Наша Україна» йшли на вибори окремо, то ми були б сьогодні під широкою коаліцією, покрилися б уже зеленим мохом. Ми б сиділи в окопах, а Мороз і Янукович були б сьогодні на коні. Тоді, пожертвувавши своїм особистим іміджем, рейтингом, ми зробили правильну річ - зупинили реванш Януковича і тих сил, які за ним стоять».

«Але тим не менше, це була тільки половина справи. Виявилося, що демократи не здатні оцінити людську підтримку за отриману перемогу. Ми працюватимемо в блоці НУ-НС. Але будь-які дії НУ будуть узгоджуватися із точкою зору «Народної самооборони», - наголосив Луценко. - Безвідповідальних заяв, а тим більше дій від імені НУ-НС більше не буде. Буде позиція «НУ», «Правиці» та «Самооборони». Я чітко знаю, що сьогодні ми маємо свою відповідальність перед людьми. Все, що ми обіцяли в колективній угоді – ми зробили. Все, що обіцяли людям, будемо добиватися сьогодні не війною з «НУ», а партнерством. А сьогодні потрібно зробити лише один рішучий крок – ми «Народна самооборона». На жаль, без Луценка, бо я безпартійний. А сьогоднішнє рішення з’їзду про перейменування партії «Вперед, Україно!» в «Народну самооборону» – це дуже правильне рішення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.