Гарант збирав РНБО з-за дерибану і Семенюк

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.05.2008 00:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5105

Прем'єр-міністр України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони її примушували повернути компанії Vanco право на розробку шельфів Чорного і Азовського морів.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на зустрічі з виборцями Деснянського району м. Києва.

«Сьогодні РНБО на чолі з Президентом зібралося для того, щоб примусити уряд віддати все тій компанії, яка, власне, відібрала все це в України. І сьогодні п'ять годин мене, прем'єр-міністра, тренували керівники держави, щоб я повернула назад державну власність тому, у кого уряд забрав і повернув державі», - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ уточнила, що цей факт є свідоцтвом того, «наскільки непроста ситуація і наскільки важко, але необхідно сьогодні працювати».

«Ми відстоюємо національні інтереси, але рухатися вперед можна тільки відчуваючи, що кожен крок уряду спирається на підтримку людей», - заявила Тимошенко.

Як повідомлялося, фінансовими партнерами групи компаній Vanco в проекті з розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки Чорного моря є Донбаська паливно-енергетична компанія (входить до групи SCM Ріната Ахметова), створена спеціально під цей проект компанія Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Новицького, а також маловідома Integrum Technologies Ltd.

Міністерство охорони навколишнього середовища наказом №226 від 25 квітня анулювало ліцензію компанії Vanco Prykerchenska Ltd на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Після чого Тимошенко заявила, що "з дозволу Президента Ющенка, по суті проведена корупційна схема, коли ліцензію на розробку дуже великої ділянки шельфу видали невідомо якій компанії".

Крім того Прем'єр заявила, що Vanco планує перепродати Прикерченську ділянку чорноморського шельфу структурам за участю російського Газпрому.

Vanco на даний момент ініціює міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і вважає незаконним наказ про анулювання Міністерством охорони навколишнього природного середовища спеціального дозволу про користування надрами.

Окрім кришування донецько-російського офшору, Ющенко повернув в крісло соціалістичну Семенюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.