Ярославу Мудрому допомогли стати «великим українцем №1»

Автор/джерело -  © «Аратта. Вікно в Україну»



Дата публiкацiї - 17.05.2008 02:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5106

Від завершальної інтриги в проекті «Великі українці», як виявилось, злегка смердить.

За кілька днів до фіналу лідирував Степан Бандера...

«Інтер» не витримав «випробування Бандерой» - що, загалом, передбачав багато хто. Сьогодні в своєму блозі шеф-редактор проекту Вахтанг Кипіані повідомив, що його, як одного з «адвокатів» десятки «великих», повністю відлучили від інформації про поточні результати голосування, повідомляє сайт ДУСЯ.

Вахтанг Кіпіані:

- Сьогодні останній день проекту "Великі Українці", в якому працював з липня минулого року. Не скажу, що зробленим аж надто задоволений - багато сил пішло на боротьбу з упередженістю і політизацією. Емоційно проект виснажливий, хоча дуже радий десяткам нових знайомств по всій Україні, сайтом, де є 640 біографій, блогом проекту, де представлено понад дві сотні визначних українців. Це те, що залишиться після проекту.

Я не знаю, хто лідирує. З вівторка мені, шеф-редакторові проекту, цю інформацію не надають. Мовляв, конфлікт інтересів - я ж "адвокат" одного з "великих". Знаю, що багато груп впливу відкладали зусилля на останній день, щоб вкинути побільше за "своїх". Подивимось, що буде. До групи підтримки лідера ОУН запрошено Степана Бандеру-онука, Тараса Чубая, Володимира В'ятровича і хлопців з гурту "Гайдамаки".

Вважаю, що в дуже гідній і рівній за складом "десятці" є три постаті, імена яких для мене особисто є актуальними - це Тарас Шевченко, Степан Бандера і В'ячеслав Чорновіл. Можу пишатися, що мої фільми про Бандеру й Чорновола подивилися мільйони людей. За рейтингом "телесмотрения" вони відповідно - перший і четвертий.

Дещо з того, про що сьогодні я ще не можу говорити, я напишу в книжці, де буде подано інформацію про тих видатних українців, які не потрапили у першу сотню та унікальні факти і статистика голосування майже двох мільйонів українців з 24 серпня 2007-го по 16 травня 2008-го.

З понеділка починаю шукати роботу. Я люблю цей стан, коли повністю вільний і коли все найкраще знову попереду.

...але переміг політкоректний князь Ярослав Мудрий, який, будучи з династії Рюриковичів, навряд чи вважав себе українцем

Тим часом, як повідомляє ДУСЯ, на каналі «Інтер» знайшли кандидатуру, яка зможе замінити незмінного лідера глядацьких симпатій – Степана Бандеру, за якого організовано голосують національно свідомі громадяни. Чого, природно, не вітала Ганна Віталіївна Безлюдна, якій ще перед акціонерами і патронами (від регіонала і друга Газпрому Дмитра Фірташа до російського «Першого каналу») відповідь тримати.

З чуток, Кіпіані не раз доводилося відбивати атаки начальника, який вимагав прибрати з очей геть ненависного Бандеру і замінити його кимось «нормальним». Після демонстрації фільму про Ярослава Мудрого – до речі, за випадковим збігом, єдиного російськомовного (про російськомовних в побуті Лобановського та Амосова - українською, а про Ярослава раптом російською – дивно, чи не так?), - показники телепереглядів якого були вельми скромними, за Ярослава, що знаходився на 4-му місці, раптом почали активно голосувати. Присилаючи з 80 номерів 130 смс в хвилину, невідомі фанати-меценати 200 тисячами повідомлень пересунули князя з четвертого на перше місце, звідки він потіснив Степана Бандеру. Мабуть, фігура улюбленця Дмитра Табачника що «примиряє націю», за планом має бути на першому місці до кінця шоу. Що власне, і відбулося у фінальному ефірі.

Природно, накрутка сповна законна – адже ніхто не втручається в систему підрахунку голосів, а голосувати з одного телефону можна необмежену кількість разів...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.