Президент нацькував Медведька на Портнова?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.05.2008 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5117

Перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук вважає порушення кримінальної справи щодо народного депутата Андрія Портнова наслідком вказівок Президента Віктора Ющенка генпрокурору Олександру Медведьку.

"Це (порушення кримінальної справи) - прямий наслідок вказівок президента", - сказав Корнійчук.

"На жаль, кримінальна справа порушена не тільки щодо Портнова, а також щодо інших членів нашої команди, і порушена вона на підставі прямих вказівок президента, які пролунали в п'ятницю на РНБО. Там були прямі вказівки генпрокурору з цього приводу", - додав Корнійчук.

Він уточнив, що в інших випадках справи порушені не щодо конкретних осіб, а за фактом їхніх дій.

"Є ще глава Держказначейства, є ще ряд посадових осіб, - усі за квотою БЮТ. Ці люди виконували прямі вказівки уряду, відповідні постанови Кабінету міністрів, за які проголосувало більшість членів Кабміну", - підкреслив перший заступник міністра юстиції.

Коментуючи рішення уряду про перенесення конкурсу з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", Корнійчук сказав: "Рішення про перенесення приватизації пов'язане з тим, що, на жаль, "завдяки" тискові Банкової (секретаріат президента) ми не змогли одержати нормальних першокласних інвесторів, на яких уряд розраховував. І проводити в даному випадку конкурс, у якому зараз три учасники, два з яких Фірташ і Коломойський, - ми вирішили цього не робити".

"Спочатку треба врегулювати всі спірні питання всередині нашої політичної команди - коаліції, і потім вже в спокійному режимі спробувати провести цей конкурс із залученням більш широкого кола першокласних інвесторів", - відзначив він.

"Дата проведення ще не визначена, оскільки ми не розуміємо, як швидко нам удасться врегулювати внутрішні протистояння", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.