Десять правил за Фен Шуй, які збережуть удачу і здоров’я

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 15.07.2006 17:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=512

Народна мудрість несе в собі унікальну закодовану інформацію, у ній міститься узагальнений досвід безлічі поколінь.

Трипільські поселення будувалися за правилами, які пізніше увійшли до Фен-Шуй.

І якщо наші бабусі-прабабусі до усього доходили інтуїтивно, то древні китайці, творці Фен Шуй, відкривали закони удачі і невдачі. Найцікавіше, що їхні висновки, як правило, збігаються з нашими народними прикметами, пише газета "Хрещатик" .

1. Не сиди на куті, загрожує сім років без взаємності. Однак не тільки це, за Фен Шуй, виступаючий кут, націлений на людину, — кут столу, шафи чи якийсь інший, посилає в бідолаху “отруєні стріли”, що залишать його не тільки без взаємності, а й без грошей, здоров’я й удачі.

2. Не прощайся через поріг, мовляв, посваришся. Усе правильно: поріг — енергетична перешкода, що розділяє два світи. По один бік — “свій”, по інший — “чужий”. Незримий кордон заважає встановити контакт, і речі, і енергія, передана “зі світу у світ”, втрачені для обох світів. От і виходить, що зв’язок між “учасниками контакту” руйнується.

3. Не готуй у поганому настрої. Так вчать молодих господарок мами і бабусі. Старше покоління абсолютно праве: їжа всмоктує навколишню енергію, а ми, поглинаючи цю саму їжу, одержуємо разом з калоріями і вітамінами відповідний енергетичний заряд.

4. Не стій за спиною. Ми завжди мерзлякувато наїжачуємося, навіть якщо за спиною виявився хтось дуже рідний і близький. І справа не в древньому інстинкті, що змушує побоюватися скрадливого ворога, а в тому, що погрозу несе сам по собі незахищений тил. Відсутність опори і підтримки позаду Фен Шуй вважає найслабкішою енергетичною позицією. Причому це однаково важливо і для людини, і для будинку. У вас за спиною завжди повинна знаходитися стіна чи хоча б ширма, а тил вашого будинку обов’язково має бути захищений високим пагорбом чи принаймні сусідським будинком.

5. Не заганяй себе в кут. Ще одна вкрай несприятлива, за Фен Шуй, позиція. Куток вважається місцем, здатним витягувати з людини енергію — такий домашній вампір. Недаремно здавна розбишакувату дитину ставлять носом у куток — щоб втратив надлишок хуліганської енергії (головне — не перетримати там улюблене чадо).

6. Не дивись у тріснуте дзеркало. За Фен Шуй, шкідливі не тільки тріснуті дзеркала, а й дзеркала з малюнком, дзеркальна плитка та інші поверхні, що розбивають, дроблять відображення. Усе це дробить, руйнує енергетику, що позначиться у першу чергу на здоров’ї.

7. Дзеркальце в кишені від ворога убереже. У нас і дотепер вважають, що при зустрічі з недоброзичливцем допомагає покладене в кишеню дзеркальце. Воно відіб’є всі його дурні помисли і наміри. А також усю негативну енергію, спрямовану проти вас, коментує Фен Шуй. І радить для захисту будинку від несприятливого впливу повісити дзеркало над дверима чи вікном.

8. На собі не показуй. Так ми завжди попереджаємо людину, яка розповідає про чиїсь недуги. За Фен Шуй, механізм пристріту в цьому випадку такий: указуючи пальцем, ми посилаємо енергетичний заряд. Одночасно, називаючи хворобу, даємо цьому заряду відповідне “забарвлення”: наповняємо точною інформацією про діагноз.

9. Не повертайся з півдороги, шляху не буде. Згадайте, що ми розповідали про поріг. Усі ці стрибки “зі світу у світ” досить енергоємні — це, напевно, відомо запеклим мандрівникам, котрі часто перетинають кордони держав. Якщо вже довелося повернутися — відновіть сили: присядьте (займіть сил у будинку), гляньте в дзеркало (відбиваючись, енергія подвоюється).

10. Пробіжи під веселкою — щасливий будеш. Звичайно, тим, хто пам’ятає фізику, зрозуміло, що зробити це в принципі неможливо. Але навіть побачити веселку — символ Небесних Воріт — вважається добрим знаком. А Фен Шуй рекомендує “приручити” веселку й оселити її у власному будинку. Ось чому так сприятливі аркові прорізи — проходячи під ними, ми щоразу “вступаємо під веселку” і отримуємо захист небес.

Від "Аратти": В тому, що народні прикмети збігаються з Фен-Шуй, немає нічого дивного, - адже основи майбутнього східного вчення Фен-Шуй були закладені набагато раніше і потрапили на Схід разом з арійською індоєвропейською спільнотою через Іран, Індію і Непал у вигляді Ведичних (Первісних) Знань.

Найближчим часом наш портал розпочне публікацію матеріалів з книжки Любові Саннікової "Свята Мова Творця у Звичаї Народу: Еніофеноменологія староукраїнської культури". І ви зможете порівняти вчення Фен-Шуй із надбанням української народної культури у контексті усвідомлення людиною часу, простору, матерії, обрядовості, символіки канонічної народної традиції...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.