Підрахуй знову попався. Корупційний скандал у Раді

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2008 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5127

Голова Комітету з питань правосуддя, регіонал Ківалов знову опинився у центрі корупційного скандалу. І знову, як і 2004 році, в нього знайшлася потужна криша.

“20 березня цього року у Верховній Раді стався безпрецедентний випадок. Голову Комітету з питань правосуддя Сергія Ківалова звинуватили в тому, що він виносить на голосування парламенту кандидатури суддів , які не пройшли встановленої процедури їх затвердження”.

Про це з парламентської трибуни заявив народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”, заступник Голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович.

За словами народного депутата, після цього випадку група народних депутатів Лабунська, Соболєв, Стретович та інші звернулись з листом до Голови Верховної Ради з проханням провести розслідування і встановити мотиви і причини такого вчинку.

“Більше того, - зазначив Стретович, - я з особистим листом звернувся до Голови фракції Партії регіонів, за квотою якої Ківалова обрано на посаду Голови Комітету, з проханням усунути його від виконання обов’язків Голови парламентського Комітету з питань правосуддя за дескридитацію парламентаризму”.

“Минуло два місяці, - зауважив народний депутат, - мовчить Голова парламенту, мовчить Голова фракції Партії регіонів”.

“Ми будемо боротися з корупцією і починати таку боротьбу з себе, чи ми будемо лише гаслами проголошувати готовність боротися з корупцією, а насправді сприяти її процвітанню?”, - риторично запитав Володимир Стретович.

Стретович попросив Арсенія Яценюка розглядати свій виступ як офіційний запит до Голови Верховної Ради, а Віктора Януковича - розглядати виступ як офіційне звернення до нього, як Голови фракції Партії регіонів. “Очистіться, і ви станете кращими, це в ваших інтересах”, - закликав Партію регіонів народний депутат.

“Україна потребує змін”, - наголосив Стретович. Він закликав депутатів розпочати такі зміни з себе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.