Політичний терор клерків. Після виборів до Жванії приєднають Луценка

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.05.2008 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5138

Геннадій Москаль вважає, що проти НС розпочинаються політичні репресії і вони будуть активізуватися, як реакція на критичну позицію самооборонців щодо деструктивних кроків Президента.

«Ми залишаємо за собою право на звернення до міжнародних правових організацій, до Європейського суду з прав людини, до Парламентської асамблеї Ради Європи, вдаватимемося до всіх передбачених законом засобів, аби нікого в Україні так нахабно не позбавляли громадянства», – заявив сьогодні, 22 травня, на прес-конференції народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль, коментуючи спробу позбавити українського громадянства народного депутата Давида Жванію.

Окрім того, як сказав Геннадій Москаль, група «Народна самооборона» має намір зібрати весь дипломатичний корпус, акредитований в Україні, представників міжнародних організацій, що працюють в нашій країні, аби заявити міжнародній спільноті про неприпустимість використання подібних методів у політичній боротьбі.

«Так, сьогодні «Народна самооборона» має інші переконання, дотримується власних поглядів на політичні процеси, що відбуваються в Україні. Але ж це наше право, дароване Конституцією. Тиск на члена «Народної самооборони» Давида Жванію ми розцінюємо не інакше, як переслідування з політичних мотивів», – зауважив Геннадій Москаль.

Він переконаний, що надумана Секретаріатом Президента справа проти Жванії «закінчиться нічим». «Пан Жванія має дружину – громадянку України. Всі троє його дітей – громадяни України. Він народний депутат трьох скликань Верховної Ради, – говорить Геннадій Москаль. – І сьогодні в судовому порядку позбавити його громадянства? Але ж це категорично заборонено Конституцією України! До того ж, це ставить нашу країну в очах міжнародної спільноти в один ряд з країнами, де подібними методами влада розправляється з неугодними. І це відбувається в 21 столітті, в центрі Європи, в країні, яка прагне стати членом Євросоюзу!»

За словами Геннадія Москаля, не виключено, що одразу після перевиборів у Києві продовжаться «політичні репресії» проти інших членів «Народної самооборони», в тому числі й проти Юрія Луценка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.