Політична розправа над Жванією. ГПУ порушила кримінальну справу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.05.2008 23:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5139

ГПУ порушила кримінальну справу за фактом підроблення документів та незаконного набуття українського громадянства одним із народних депутатів України. Не важко здогадатися, що тим нардепом є Давид Жванія.

Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 358 Кримінального кодексу України, за фактами підроблення та використання завідомо підроблених документів, на підставі яких управлінням ВІР ГУМВС України у м. Києві видано завідомо неправдиву посвідку на постійне проживання в Україні одному із народних депутатів України, а колишнім Радянським судом м. Києва винесено рішення, на підставі якого вказаній особі незаконно надано громадянство України та видано паспорт громадянина України.

Досудове слідство у справі проводиться Генеральною прокуратурою України.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Як повідомлялося раніше, генеральний прокурор Олександр Медведько звернувся до Святошинського райсуду Києва із заявою про скасування рішень, що дозволили народному депутату Жванії одержати свого часу українське громадянство.

Водночас Медведько зазначив, що "Генеральній прокуратурі стало відомо про рішення Радянського районного суду Києва 15 травня 2008 року тільки після надходження звернення заступника глави Секретаріату Президента – уповноваженого Президента з питань контролю за діяльністю СБУ Ігоря Пукшина від 15 травня 2008 року".

В свою чергу Пукшин зазначив, що виконував свої службові обов'язки, подаючи документи до ГПУ, а про громадянство Жванії він дізнався виключно із публікацій у ЗМІ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.