БЮТ упередив масову фальсифікацію голосування

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.05.2008 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5149

Сьогодні о 7 годині ранку спостерігачі від БЮТ затримали в Києві, біля кінотеатру ім. О. Довженка, 4 автобуси з мешканцями іншої області, які готувалися “проголосувати” на київських виборах.

Ними виявилися студенти Східно-Європейського Інституту (м. Черкаси) та звичайні мешканці області. Загальна кількість громадян значно перевищувала сто осіб, повідомила прес-служба.

Спостерігачі від БЮТ попередили молодих людей про кримінальну відповідальність, яка настає за незаконне голосування, передачу або купівлю виборчого бюлетеня.

За словаим народного депутата від БЮТ Юрія Одарченка, молодь в автобусах була явно настрашена такою перспективою, і більшість з них швидко залишили автобуси й розійшлися по місту.

Він повідомив, що згодом поблизу автобусів були виявлені організатори акції, які пред‘явили посвідчення помічника кандидата в мери Києва Миколи Катеринчука.

На вимогу БЮТ Служба безпеки України підключилася до розслідування цього інциденту.

За словами співробітників СБУ, йде мова про ймовірну наявність злочинного наміру, який, проте, поки не був здійснений.

Вочевидь, місце для голосування, де були затримані автобуси – поблизу студентських гуртожитків – було обрано задля того, щоб викликати мінімум підозр появою на дільницях великої кількості молоді.

БЮТ з’ясовує, за якого саме кандидата в мери столиці та за яку політичну силу на виборах до Київради привезли голосувати мешканців іншої області.

У разі організації „каруселі”, лише ці чотири автобуси голосувальників за добу могли здійснити спотворення результатів голосування на кілька тисяч голосів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.