У Росії встановлять пам’ятник Штірліцу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.07.2006 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=516

У місті Вязникі Володимирської області обговорюється питання про установку пам’ятника розвіднику Штірліцу - Максиму Ісаєву.

Таким чином, місцева влада хоче увічнити героїв і творців фільму "17 митєвостей весни".

Ідея народилася в зв’язку з тим, що місцем народження Максима Ісаєва прийнято вважати Володимирський край.

За задумкою авторів, "Ісаєв-Штирлиц, якщо усе вийде, буде пам’ятником висотою 62,5 метра.

Гігантоманії в цьому немає. Справа в тому, що 60 метрів - це стрімкий берег Клязьми, а 2,5 метри - сама фігура розвідника в дверях, одна частина яких від кафе "Elefant", а друга монументальна - від будинку ЧК-КДБ на площі Дзержинського.

Одночасно з пам’ятником розвіднику, у парку передбачається розмістити пам’ятник автору роману: бронзовий Юліан Семенов сидить за одним зі столиків кафе. Перед ним келих вина і рукопис "17 миттєвостей весни".

Потім "поступово" передбачається розмістити усіх творців фільму, посадити з ними в компанії, випити російського напою, настойки на меді, баварського пива або чого-небудь міцнішого.

Крім того, для туристів збираються створити інфраструктуру - у розташованому тут же кафе будуть подавати улюблений напій Штірліца, у гардеробі можна отриати шинель (на час, за окрему плату), а на виході туристам видадуть посвідчення "Секретний агент КДБ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.