Столичні вибори показали - у місті влада меншості. Незалежно від обраних персоналій

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.05.2008 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5162

Близько 70% відсотків киян проголосували проти діючої київської влади.

Про це заявив кандидат на посаду київського міського голови від БЮТ Олександр Турчинов на брифінгу для журналістів.

«Головний висновок, який сьогодні можна зробити, це те, що близько 70% відсотків киян проголосували проти діючої чинної влади. Це підтверджує, що наша позиція на проведення дострокових виборів до Київради була правильною», - заявив Турчинов.

Він наголосив, що застосування брудних технологій та системи підкупу виборців можна порівняти з фальсифікацією першого та другого турів президентських виборів 2004 року.

«При чому це робилося демонстративно та за підтримки секретаріату президента, і я так розумію самого президента. Тому наші опоненти так нахабно себе поводили» , - зазначив Турчинов.

За його словами, сьогодні протягом дня в більшості районів Києва передвиборчими штабами БЮТ зафіксовано факти підкупу виборців, а понад 50 «брудних технологів» були затримані активістами БЮТу та передані до силових структур.

«Мене здивував варіант, по якому працювала схема Блоку Литвина і Пилипишина», - сказав Турчинов. Він продемонстрував різнокольорову листівку з печаткою Укрпошти, по відривному коришку якої можна було отримати сто гривень, проголосувавши за кандидата від Блоку Литвина.

«Це робилося пізно ввечері, щоб цей факт неможливо було оскаржити в суді» , - додав Турчинов.

Також він повідомив, що блок Черновецького організував масовий підвіз пенсіонерів на виборчі дільниці з фінансовим заохоченням.

«Безумовно наші юристи зараз роблять оцінки» , - наголосив Турчинов.

Він констатував, що в Україну повертаються «механізми безпринципності, які існували до листопада 2004 року», зокрема цензура в ЗМІ.

«На жаль, відсутність опору серед журналістів свідчить про неприємні тенденції як в політиці, так і в суспільстві», - вважає Турчинов.

Крім того, Олександр Турчинов наголосив на необхідності покарання організаторів та виконавців фальсифікації виборів у столиці.

«Коли цей підкуп пройде без будь-яких наслідків і політичних, і юридичних є небезпека, що вибори в Україні взагалі, виходячи з досвіду київських виборів, можуть перетворитись на іншу процедуру – на процедуру чорної технології, на процедуру масштабного підкупу, коли це вже не будуть вибори - це вже буде просто боротьба за продаж того чи іншого голосу. Це дуже небезпечно», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.