Луценка допитують у ГПУ

Автор/джерело -  © Новинар



Дата публiкацiї - 26.05.2008 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5170

Сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прийшов на допит у Головне слідче управління Генеральної прокуратури України. Нібито не за політику.

Луценка викликали давати свідчення по двом кримінальним справам.

"Я викликаний на допит до Генпрокуратури", - сказав міністр журналістам на вході в Головне слідче управління .

Луценко підкреслив, що в такий спосіб "фактично сценарій, про який мене попереджав Президент і глава його Секретаріату, вступив в активну фазу".

За словами міністра, на початку травня йому "пропонували погодитися зі знищенням формату демократичної коаліції й припинити карне переслідування активістів наших політичних опонентів".

"У випадку незгоди, мені було сказано, що я довго міністром працювати не буду", - підкреслив Луценко.

У свою чергу, адвокат міністра Юрій Мартиненко, який прийшов разом з ним допустив, що Луценку в понеділок може бути пред'явлене обвинувачення.

За словами адвоката, глава МВС викликаний на допит за двома кримінальними справами: про зловживання під час авіаперельоту й про заподіяння тілесних ушкоджень меру Києва Леоніду Черновецькому. Обидві справи, підкреслив Мартиненко, об'єднано в одне провадження.

Як повідомлялося раніше, 18 січня після засідання Ради національної безпеки і оборони між Юрієм Луценком і Леонідом Черновецьким сталася бійка.

21 січня Віктор Ющенко доручив генпрокурору з'ясувати всі обставини бійки. 24 січня прокуратура Києва повідомила про порушення проти Юрія Луценка кримінальної справи.

24 травня заступник голови комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю Геннадій Москаль заявляв, що Генпрокуратура готується у понеділок, 26 травня, відсторонити Юрія Луценка від виконання обов’язків міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.