Клерки СП розбушувалися. Готуться силою захопити МВС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.05.2008 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5178

Глава МВС заявив про те, що Секретаріат Президента і Партія регіонів готують розвал коаліції. Луценко звинуватив Віктора Балогу програші НУ-НС виборів у Києві і повідомив, що у Секретаріаті Глави держави планують силове захоплення МВС.

"Єдине завдання, яке вони поставили для Генпрокуратури і Медведька – висунути проти мене будь-яке звинувачення і усунути мене від посади. – підкреслив він. – Вони хочуть захопити МВС, і я знаю про те, що розробляються плани неправового захоплення міністерства, в тому числі готується силовий сценарій… Сотні працівників ГПУ намагаються знайти щось проти Луценка…", - повідомив лідер Народної самооборони журналістам.

Разом з тим Луценко зазначив, що збирається й надалі очолювати МВС.

"Я збираюсь працювати міністром внутрішніх справ. – сказав він. – Звільнити міністра внутрішніх справ можна, або усунувши мене фізично, або якщо я напишу заяву, або за поданням прем'єр-міністра".

Крім того Луценко заявив про тиск з боку Секретаріату Президента і особисто Президента Віктора Ющенка.

"В перших числах травня мені на нараді у Секретаріаті Президента поставили дві умови – погодитися на широку коаліцію у Верховній Раді і Київраді і припинити переслідування кримінальних кланів Донецька. – сказав міністр. - Я відмовився, на що Ющенко мені сказав:"Юра, кинь ці ментовські примочки, поки я Президент, всі, хто ходить в костюмі до мене в кабінет, не сядуть".

"Сьогодні у нас на очах протягом останнього місяця відбувається політичний переворот – Ющенко підтримає план Балоги і Колесникова по розвалу коаліції", - наголосив Луценко.

"Я програв Балозі київські вибори, я програв Секретаріату Президента, якому вдалося повністю знищити підтримку НУ-НС киянами… Ми мусили відповісти у Києві за зраду наших вождів", - підкреслив Луценко на прес-конференції.

"Ані мене, ані Народну самооборону не залякають, і я не поступлюся принципами: єдина можлива демократична коаліція - це БЮТ, Народна самооборона і Наша Україна Балоги і його Єдиного центру", - додав міністр.

Крім того, міністр заявив, що для розв'язання політичної кризи Віктору Ющенку потрібно було відправити у відставку Віктора Балогу і закликати Юлію Тимошенко припинити „конституційну активність”.

"Він (В.Ющенко), як лідер демократичних сил, міг би піднятися над сутичкою, відправити у відставку Балогу і вимагати від Тимошенко припинення конституційної активності. – сказав Луценко. – На жаль, Ющенко не прийняв мій план, прийняв план Балоги і втратив статус людини над сутичкою… Загроза кучмістського реваншу стала абсолютно очевидною, і я впевнений, що не за горами збори коаліції і аналогічні заяви її лідерів.", - додав Луценко.

Як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вчора давав свідчення у Генпрокуратурі. Після чого стало відомо, що Луценка звинувачують у посадовому злочині. Сьогодні ГПУ має намір висунути йому звинувачення та обрати запобіжну міру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.