Томенко хоче розпочати боротьбу із крупцією із зменшення видатків на утримання чиновників

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.05.2008 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5180

Мільярд ривень на утримання апарату гаранта - це неприпустима розкіш для нашої держави.

На наступному сесійному тижні у Верховній Раді пріоритетними будуть економічні питання, які будуть пов’язані з ухваленням програми приватизації, соціально-економічних законів та змін до Державного бюджету України.

Про це Микола Томенко заявив сьогодні у Дніпропетровську під час зустрічі з журналістами.

За словами політика, Уряд зараз готує радикальні пропозиції стосовно зменшення видатків на утримання органів державної та місцевої влади. Микола Томенко заявив, що наполягатиме на тому, щоб парламентом була схвалена оптимізація фінансування структур державної влади.

Томенко також підтримав ініціативи Президента стосовно необхідності розпочати реальну боротьбу з корупцією в Україні та запропонував почати цю роботу з Державного управління справами при Президенті України. «Велика розкіш для бідної країни витрачати більше мільярда гривень на апарат Президента», - зазначив Микола Томенко. Він нагадав обіцянку кандидата у президенти Віктора Ющенка зменшити бюджетні витрати на утримання органів влади та навести лад із державними резиденціями.

«Ненормально, коли кожний губернатор сьогодні хоче побудувати резиденцію для Президента. Якщо така ненормальна тенденція не зупиниться, у нас президентські резиденції скоро будуть у кожному сільському районі. Очевидно, парламент мусив би проаналізувати діяльність та фінансування ДУСі і не просто скоротити його, а зупинити бізнесову діяльність цієї структури», - вважає Микола Томенко. (Як відомо, в системі ДУСі діє Житомирський горілчаний завод, будівельні компанії тощо).

Стосовно президентських резиденцій Микола Томенко зауважив, що у цивілізованих країнах такі резиденції є відкритими для всіх і вони приносять кошти до бюджету, а не є таємними та не утримуються за кошти платників податків, як в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.