Погляд з небес. Президент вважає маркетингові лохотрони і підкуп вибоців проявом демократії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.05.2008 11:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5184

Президент Віктор Ющенко оцінює київські вибори як демократичні.

«Від самого початку в центр київських виборів не було поставлено благу місію. Певним політичним силам треба було привнести у столицю збурення, неспокій», - сказав Президент сьогодні у Вінніпегу українським журналістам, повідомляє прес-служба.

Натомість, зазначив Ющенко, виборці продемонстрували, що їх наразі «більше цікавить реальне, прикладне життя - нехай недосконале, з великими клопотами, але без демагогії».

На переконання Президента, кияни сьогодні хочуть бачити конкретну роботу, а не скандали та взаємні звинувачення. «На мій погляд, провалилися програми тих політичних сил, які прийшли на демагогії, не з ідеями, як дійсно змінити життя киян на краще, а зі скандалами і пустопорожніми обіцянками», - зауважив Віктор Ющенко.

Президент також висловив думку, що політики, які вважають себе членами демократичної коаліції і хочуть діяти в демократичний спосіб, мають навчитися об'єднуватися. «Демократія вимагає високої особистої політичної культури тих людей, які беруть участь у виборах», - сказав Ющенко. Глава держави додав, що кияни на виборах вочевидь мали можливість вільно висловити свої симпатії політичним силам і кандидатам.

«Я б бажав усім політичним силам, які пройшли в київську міську владу, новообраному меру знайти ту гармонію, якою повинен славитися стольний град Київ, демонструючи іншим регіонам, що незалежно від того, яка в тебе ідеологія, під яким політичним прапором ти пройшов у мерію, ти є перш за все громадянином цього міста, і ти дбаєш про те, як воно повинно розвиватися», - сказав Ющенко.

Він додав, що хотів би бачити в Києві вирішення ряду чутливих для його мешканців питань, зокрема щодо реформування в освіті, медицині, комунальному секторі, шляховому господарстві. «Я переконаний, це цікава робота, і нова київська міська влада забезпечить усе, чого від неї очікують мешканці Києва», - зазначив Президент.

Замість післямови. Як послухати нашого гаранта, наших із вами конституційних прав, то виявляється, масові роздачі гречки та чорного налу столичним виборцям не злочин, а висшеє благо від тих, хто накрався і, мабуть, йому особисто пообіцяв, що більш не буде.

Тільки дивно, що переважна більшість спостерегачів назвали столичні вибори - найбруднішими, найбільш криміналізованими.

Відтак, шановний Вікторе Андрійовичу, вимагаємо чітко відповісти нам, виборцям, які стояли за ваше президентство на зимовому Майдані: Сталінград для Тимошенко це як: вигадки вашого хворобливого оточення чи ваше публічне зречення вашої ж формули про те, що народ тимчасово найняв вас бути на чолі держави? Чи може справжній лідер нації мати рейтинг у цій нації 10%? І що там, угорі, чутно про відповідальну владу?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.