Прокремлівські неофашисти хочуть розділити Україну за Сталіним

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 18.07.2006 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=519

Лідери російських маргінальних сил пропонують розділити Україну на дві частини і вже розпочали збір підписів за проведення відповідного референдуму.

"Парламентські вибори в Україні не тільки не зняли протиріч у суспільстві, але і загострили їх до межі. Продовження нинішнього загострення неминуче призведе до громадянської війни", - заявив лідер Євразійського союзу молоді Валерій Коровін на прес-конференції у вівторок.

На думку Коровіна, єдиний спосіб не допустити цього – провести розмежування України мирно.

"Ще не пізно мирно розділити Україну, укласти договір про розподіл, не чекаючи, поки справа дійде до кривавої крайності" - заявив він.

Інший лідер Євразійського союзу молоді Павло Заріфуллін повідомив, що 16 липня українськими громадянами, що входять у Євразійський союз молоді, розпочато збір підписів за проведення референдуму про розмежування.

За його словами, ідея референдуму полягає в тому, щоб розділити Україну на дві самостійних держави в кордонах до 1939 року, що збігається з реальною цивілізаційною межею, по т.зв. "лінії Сталіна". Вона проходить по лінії ріки Збруч, відзначив Заріфуллін.

"Нас обвинувачують у замаху на територіальну цілісність України, а ми їх обвинуватимо в тому, що влада на Україні не легітимна", - підсумував Зарифуллин.

У прес-конференції також взяли участь депутат Верховної ради Криму, голова Російського руху України Олександр Свистунов, лідер міжнародного "Євразійського руху" Олександр Дугін.

"Євразійський союз молоді" був створений навесні 2005 року в Росії і має філії в Україні, Молдавії, Придністров’ї, Білорусії, Великобританії, Туреччині, Польщі.

За словами Заріфулліна "організація створена для того, щоб не допустити в Росії й інших країнах "помаранчевих революцій".

У російській пресі їх називають Прокремлівськими неофашистами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.