ГПУ робить вигляд, що не знає про ухвалу суду і імітує бурхливу діяльність

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.05.2008 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5194

ГПУ написала другого листа Тимошенко щоб вона прислала Луценка до слідчого. Він чекатиме звинувачуваного завтра об 11 годині.

Про це повідомила прес-служба.

Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальна справа стосовно Міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В., порушена за ознаками злочинів, передбачених ч.3 статті 364 та ч.2 статті 365 КК України за фактами зловживання владою і службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки, вчинених працівником правоохоронного органу, та перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством.

26 травня цього року керівником слідчої групи винесено постанову про притягнення Луценка Ю.В. як обвинуваченого за вказаними статтями Кримінального кодексу України. Згідно зі статтею 43 КПК України з цього моменту Луценко Ю.В. набув статусу обвинуваченого.

Того ж дня йому запропоновано ознайомитися з цією постановою, отримати її копію та дати покази по суті пред’явленого обвинувачення. Проте Луценко Ю.В. відмовився від цієї пропозиції, заявивши, що виконає вказані дії тільки у присутності свого захисника.

У зв’язку з цим йому було запропоновано прибути до Головного управління з розслідування особливо важливих справ для проведення зазначених слідчих дій на 11 годину 27 травня 2008 року. Однак на вказаний час Луценко Ю.В. до слідчого не прибув, мотивуючи необхідністю бути присутнім на засіданні Уряду.

За таких обставин керівником слідчої групи на адресу Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. був надісланий лист з проханням зобов’язати Міністра внутрішніх справ Луценка Ю.В. прибути до Генеральної прокуратури України 27 травня 2008 року на 17 годину, а в разі неможливості прибуття на призначений час зобов’язати його з’явитися на 11 годину 28 травня 2008 року.

Проте цей лист залишився без відповіді. Натомість 28 травня 2008 року Луценко Ю.В. факсом надіслав до Головного управління з розслідування особливо важливих справ повідомлення про виїзд за розпорядженням Кабінету Міністрів України у службове відрядження.

З огляду на викладене до Кабінету Міністрів повторно передано листа на ім’я Прем’єр-міністра України з проханням відкликати Луценка Ю.В. з відрядження і зобов’язати його з’явитися до Генеральної прокуратури України на 11 годину 29 травня 2008 року.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Подільський суд столици призупинив провадження у кримінальній справі проти Луценка до моменту розгляду по суті.

Замість післямови. Зважаючи на це дивне послання до прем'єр-міністра, візьмемо на себе сміливість нагадати славним правоохоронцям, що рішення суду є обов'язковим для виконання усіма, включаючи слідчих ГПУ.

Отже, із моменту ухвали ні про яке пред'явлення звинувачення Луценку просто не може йтися. Це за законом. А по понятіям - йдуть листи до кабміну. Щоб замовник бачив - працюємо не покладаючи рук.

А потім - буде стандартне формулювання: мовляв Луценко ухилявся від слідчих дій. А відтак - ату його на нари.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.