ГПУ уточнила - Портнова саджатимуть тільки за Семенюк

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.05.2008 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5197

Останнім часом в інформаційному просторі почали з’являтись матеріали про те, що на нардепа від БЮТ Андрія Портнова Генпрокуратурою відкрито кримінальну справу у зв’язку з тим, що народний депутат начебто комусь погрожував.

Сайт БЮТ звернувся до заступника Генерального прокурора Кудрявцева Віктора Вікторовича з проханням підтвердити, або спростувати інформацію про відкриття кримінальної справи проти Андрія Портнова.

Як повідомив заступник Генерального прокурора, дійсно, орієнтовно 3 роки тому за заявою громадянки України Генпрокуратурою та прокурором Голосіївського району міста Києва була порушена кримінальна справа. За словами Віктора Кудрявцева, Андрій Портнов звернувся до суду і суд виніс рішення про скасування постанов щодо порушення кримінальної справи.

«Постанова про порушення кримінальної справи була визнана такою, що не відповідає нормам закону, оскільки не було приводів і підстав для порушення кримінальної справи відносно Андрія Портнова. Генпрокуратура перевірила рішення суду, погодили з Портновим і визнали: за заявою громадянки відсутній склад злочину» - наголосив Віктор Кудрявцев.

Як заявив заступник Генпрокурора: «Взагалі, кримінальної справи, яка стосується Андрія Портнова за вказаними кримінальними фактами – не було і обвинувачення йому не пред’являлись. Таким чином неможливо говорити про наявну кримінальну справу відносно Андрія Портнова».

Як повідомлялося раніше, ГПУ порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень в.о. ФДМУ, стосовно перебирання на себе повноважень очільниці Валентини Семенюк. Отим в.о. був Портнов, хоча формально, оскільки ще діє статус народного депутата, ГПУ не може порушити кримінальнусправу проти нардепа без згоди парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.