Росія сфальсифікувала голосування за Білана

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.05.2008 22:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5200

Перемога російського виконавця Діми Білана на конкурсі Євробачення-2008 у Белграді є результатом фальсифікацій.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Національної телерадіокомпанії України Василь Ілащук.

"Уже після другого півфіналу до нас підходили й говорили, щоб Україна готувала Палац спорту та вареники - перше місце росіянина було для всіх шоком. Я особисто не знаю жодної людини, яка б проголосувала за Білана. Дзвонив на Балкани на національні канали. Там проводили опитування на вулиці після оголошення результатів, і не було жодної людини, яка б проголосувала за Росію", - сказав він в інтерв'ю газеті “Україна молода”.

"За бали відповідають комунікаційні компанії. На Україні також результат був сфальсифікований", - цитує Ілащука Новий регіон.

Крім того, перший віце-президент української Національної телерадіокомпанії Роман Недзельський заявив, що має намір подати в суд на російський державний канал Росія, який по супутнику транслював конкурс в Україні. Недзельський наголосив, що має намір вимагати позбавлення Росії прав на мовлення в Україні.

У свою чергу, українська співачка Ані Лорак переконана, що саме вона була фавориткою Євробачення, а нині є хоч і неофіційним, але все-таки переможцем.

"Цього року було настільки видно, що балами маніпулюють. Було так видно лобіювання деяких країн. Це сусідство. Не хочеться навіть розповідати, - обурюється Кароліна. Обов'язково щось повинно змінитися в системі голосування на "Євробаченні". Я відчула, що іноді голосують не за пісню, а за країну", - заявила співачка.

Нагадаємо, раніше Ані Лорак, яка зайняла на Євробаченні друге місце, заявила, що Україна була першою. "У нас перше місце. Ми не будемо нічого обговорювати, ви самі все бачили і вся Європа бачила...", - сказала співачка.

Незважаючи на правила проведення конкурсу, Росія дала можливість проголосувати за свого представника. Куди перенаправлявся трафік з цих дзвінків та СМС, можна лише здогадатися.

Представник Росії Діма Білан з піснею Belіeve Me став переможцем міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2008, що відбувся у столиці Сербії Белграді. Українська співачка Ані Лорак завоювала друге місце.

Тим часом, британці незадоволені результатами голосування у фіналі Євробачення. Британський коментатор сер Террі Воган заявив, що перемога російського співака Діми Білана є несправедливою та політично ангажованою. А депутат Палати громад Річард Янгер- Росс вніс резолюцію, яка призиває депутатів офіційно визнати підсумки голосування на Євробаченні жартом.

Слід зазначити, що тема фальсифікацій випливає майже після кожного конкурсу Євробачення, що існує вже з 1956 року. Зацікавлені сторони й країни вже традиційно обвинувачують один одного в підтасуваннях результатів голосування.

Зокрема , установлено, що в 1968 році результати фіналу Євробачення були насправді фальсифіковані. Як виявилося під час розслідування, результати були підтасовані за наказом диктатора Франко. Тоді перемогу в конкурсі з перевагою в один бал одержала іспанка Массіель. Франко вважав, що перемога на конкурсі підніме репутацію Іспанії за кордоном.

Справжнім переможцем, який у підсумку посів лише друге місце, став Кліфф Річард, якому згодом так і не вдалося здобути перемогу на цьому конкурсі. Керівництво конкурсу цей факт так і не визнало.

Довідка "Аратти". Контрольний пакет акцій компанії UMC, другого найбільшого оператора мобільного зв`язку в Україні з 2003 року належить російській компанії МТС ("Мобільні телесистеми"). З 2007 року бренд UMC був змінений на МТС.

Оператор мобільного зв'язку компанія "Українські радіосистеми", що надає послуги під брендом "Білайн", на 100% належить російському оператору "ВимпелКому", що в свою чергу належить "Альфа груп" і яка контролює частку іншого українського оператора мобільного та звичайного зв`язку "ГолденТелеком".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.