Українофобія по-одеськи

Автор/джерело -  © “Народний Оглядач”



Дата публiкацiї - 30.05.2008 04:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5201

На чолі виродків - елітна поплічниця Будулая Каурова, депутатка Світлана Самуїлівна Фабрикант. Вона ненавидить українців, але продовжує чомусь абсолютно безкарно жити в нашій країні.

Українофобів потрібно знати в обличчя: депутат Одеської міської ради V скликння від блоку “Опозиційний блок “Не ТАК!” - ФАБРИКАНТ Світлана Самуїловна.

Почалося все з того, що в одеську дитячу бібліотеку №8 ім. Івана та Юрія Лип стали активно телефонували якісь особи, які не бажали представлятися, але настійливо з’ясовували, коли в бібліотеці плануються заходи для читачів. Невдовзі в бібліотеку завітали два підлітки і розпочали розмову на тему, чи обов’язково їм тут розмовляти українською мовою (у бібліотеці висить табличка «У нас розмовляють українською»). Після того як «жертви українізації» пішли, одна з бібліотекарок зауважила, що цифровий фотоапарат в одного з відвідувачів було увімкнено, бо горіла індикаторна лампочка. Стало зрозуміло, що щось готується.

І ось 22 травня усе стало зрозуміло. На початку робочого дня в бібліотеку нахабно вдерлося близько 10 осіб, якими орудувала депутатка, телеведуча і просто КВНщиця Світлана Самуїлівна Фабрикант. Прибулі (серед них були депутати одеської міськради Валентин Дубовенко та Валерій Матковський), розмахуючи депутатськими посвідченнями та увімкнувши відеокамери, засипали бібліотекаря агресивними питаннями та звинуваченнями, направленими проти книжкової виставки, присвяченої 65-й річниці УПА та Герою України Роману Шухевичу.

Звинувачення висловлювалися на підвищених тонах, на що давалася спокійна, аргументована відповідь працівників бібліотечного закладу. Не обійшлося і без погроз. Депутати відкрито заявили, що цю справу так просто не залишать, погрожували звільненням працівників та закриттям бібліотеки.

Того ж дня, в ефірі новин телеканалу «Ріак» було показано вищезгаданий сюжет з відповідними коментарями на кшталт «ґвалт, пропаганда націоналізму в центрі міста …», при цьому в сюжеті були вирізані абсолютно всі слова, сказані бібліотекарями у відповідь на звинувачення.

28 травня бібліотекарі, які прийшли на роботу, не змогли потрапити у бібліотеку, бо виявилося, що дверний замок залито невідомою речовиною, через що двері довелося виламувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.