БЮТ у антикосмосі. Тимошенко, у київраді, не розраховувала бути опозиціонеркою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.06.2008 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5213

Фракцію БЮТ проголошено опозиційною Черновецькому, а головним опозиціонером став Зінченко.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко сьогодні в інтерв’ю журналістам.

«Наша фракція в Київраді переходить в опозицію і буде працювати для того, щоб кожна незаконна дія, яка буде відбуватися під керівництвом нового-старого мера, щоб вона була відома киянам», - заявила вона.

Водночас Юлія Тимошенко сподівається, що рано чи пізно кияни позбавляться від «брудної плями, якою є Черновецький і його команда».

Юлія Тимошенко вважає, що вибори в Києві засвідчили повернення до «старих, поганих традицій - коли не потрібно перемагати ідеологічно, а потрібно вірну кількість грошей віддати в вірні руки».

При цьому вона порівняла кампанію по виборам мера і Київради з виборчою кампанією 2004 року. «Київські вибори пройшли як найбільша корупційна модель та як найбільший і найрадикальніший підкуп виборців за всі останні роки», - сказала вона.

Юлія Тимошенко переконана, що за такої ситуації, коли обрано мера, який „покриває своєю присутністю ці абсолютно незаконні дії», БЮТ може працювати в Київраді лише в опозиції.

Водночас, прес служба БЮТ повідомила, що безпосередня участь Юлії Тимошенко та Олександра Турчинова в діяльності Київради проектувалась як інструмент швидкого наведення порядку в столиці спільними зусиллями нового мера Києва та демократичної більшості. За таких умов робота лідерів Блоку в міській раді була б дійсно доцільною, необхідною та ефективною.

«Але ситуація, що склалася, внесла корективи в попередні плани. Завдяки брудним технологіям та підкупу мером залишився Черновецький. Зрозуміло, що незмінною залишиться і його політика руйнування та розкрадання міста. З огляду на негативні наслідки діяльності Черновецького в попередній період та через світоглядні розбіжності з ним в питаннях прозорості влади, управління комунальною власністю, соціальних стандартів, фракція БЮТ в Київраді одностайно ухвалила рішення про опозиційність до Черновецького. Фракція також вирішила, що за теперішньої ситуації складання мандатів Юлією Тимошенко та Олександром Турчиновим є правильним, виваженим та зрозумілим». - говориться у повідомленні.

У документі зазначається, що водночас Юлія Тимошенко залишає за собою всю повноту політичної відповідальності за діяльність очолюваної нею політичної сили в Київраді. Фракція БЮТ ефективно, з честю, з урахуванням уроків минулого виконуватиме функції опозиції до чинної столичної влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.